.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Knoflookteen
½ unit
Ui
100 g
Zoete aardappel
125 g
Kruimige aardappelen
½ unit
Courgette
1 teaspoon
Gemalen komijnzaad
1 teaspoon
Paprikapoeder
2.5 g
Verse koriander
(May be present Celery)
50 g
Feta
(Contains Milk)
10 g
Cashewstukjes
(Contains Tree nuts May be present Peanuts, Sesame)
1 unit
Bruine ciabatta
(Contains Gluten, Soy, Milk)
350 milliliters
Groentebouillon
1 tablespoon
Olijfolie
1 teaspoon
Zwarte balsamicoazijn
to taste
Peper en zout
Bereid de bouillon en verwarm de oven voor op 210 graden. Pers de knoflook of snijd fijn en snipper de ui. Weeg de zoete aardappel af. Schil de zoete aardappel en de aardappelen en snijd in blokjes van 2 cm. Snijd de courgette in blokjes van een 1/2 cm.
Verhit de helft van de olijfolie in een soeppan met deksel en fruit de knoflook en de ui 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg halverwege de gemalen komijn en het paprikapoeder toe en bak mee. Voeg de bouillon, de aardappelen en de zoete aardappel toe, breng aan de kook en zet het vuur middellaag. Dek de pan af en laat de aardappelen en zoete aardappel 15 minuten zachtjes koken.
Snijd ondertussen de verse koriander grof en snijd de feta in blokjes. Bak de bruine ciabatta 6 - 8 minuten in de oven.
Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan en bak de blokjes courgette 6 - 8 minuten op middelhoog vuur, of tot ze bruin en gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.
Pureer de soep met een staafmixer en voeg eventueel extra water toe om de soep te verdunnen. Meng de zwarte balsamicoazijn erdoor en breng de soep op smaak met peper en zout.
Verdeel de soep over diepe borden en garneer met de feta, de cashewstukjes, de gebakken courgette en de koriander. Serveer met de ciabatta.