Peruaanse vegetarische roerbak met portobello en spiegelei
Peruaanse vegetarische roerbak met portobello en spiegelei

Peruaanse vegetarische roerbak met portobello en spiegelei

met zoete-aardappelfrietjes en pittige groene saus

Portobello is echt een superfood - niet alleen in voedingswaarden, maar ook in formaat. Ze zitten vol vitamine B en kunnen een diameter van wel 15 cm hebben!

Tags:
Veggie
Allergens:
Egg
Soy
Wheat
Mustard
Barley
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time50 minutes
Cooking Time40 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

150 g

Sweet potato

1 piece

Egg

(Contains Egg)

1 piece

Portobello mushroom

1 piece

Garlic

75 g

White long grain rice

½ piece

Onion

½ sachet(s)

Peruvian-style spice mix

1 piece

Tomato

10 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

5 milliliters

Worcestershire sauce

(Contains Mustard, Soy, Barley)

¼ piece

Green chili pepper

20 g

Yogurt dressing

(Contains Milk, Mustard)

Not included in your delivery

¼ tablespoon

[Plant-based] butter

1.5 tablespoon

Olive oil

1 teaspoon

White wine vinegar

20 milliliters

Low sodium vegetable stock

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3476 kJ
Calories831 kcal
Fat34.5 g
Saturated Fat7 g
Carbohydrate104 g
Sugar13.6 g
Dietary Fiber8.6 g
Protein20.4 g
Salt2.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Pan
Casserole
High-Sided Bowl
Tall-Sided Pan
Stick Blender

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was of schil de zoete aardappel en snijd in frieten van maximaal 1 cm dik. Meng in een kom met per persoon: 1/2 el olijfolie en 1 tl Peruaanse kruiden. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Snijden
2

Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de portobello in plakken. Snijd de tomaat in blokjes. Bereid de bouillon (zie Tip).

Tip: Is het lastig om 20 ml bouillon per persoon te bereiden? Bereid dan 500 ml bouillon met 1 bouillonblokje en meet daarna de juiste hoeveelheid af. De overige bouillon kun je invriezen voor een volgende keer of bewaren voor een klein lunchsoepje de volgende dag.

Rijst koken
3

Breng ruim water aan de kook in een pan voor de rijst. Kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen.

Roerbakken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui, 2/3 van de knoflook en 1/2 tl Peruaanse kruiden per persoon 1 - 2 minuten. Voeg de portobello en de tomaat toe en laat 3 - 4 minuten stoven. Voeg daarna de bouillon, de worcestershiresaus en sojasaus naar smaak toe en laat het geheel nog 3 - 4 minuten sudderen, of tot het vocht grotendeels verdampt is.

Sausje maken
5

Verwijder de zaadlijsten van de groene peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd de groene peper fijn. Meng in een hoge kom de overige knoflook, de groene peper, de yoghurtdressing en per persoon: 1/2 el olijfolie en 1 tl wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout. Mix met de staafmixer tot een glad sausje. Verhit 1/4 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak 1 spiegelei per persoon. 

Serveren
6

Meng vlak voor het serveren de zoete aardappel door de portobello-tomatenstoof. Verdeel de rijst over de borden en schep de portobellostoof ernaast. Leg het spiegelei op de rijst. Serveer de groene saus erbij.