Pesto pizza

Pesto pizza

met groene pesto, mozzarella en parmigiano reggiano

Wist je dat mozzarella zijn naam ontleent aan het Italiaanse woord voor de manier waarop de kaas wordt afgescheurd, mozzare, om de bekende bollen te vormen?

Allergens:
Wheat
Cashews
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time10 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Pizza dough

(Contains Wheat May be present Milk)

40 g

Green pesto

(Contains Cashews, Milk May be present Peanuts, Tree nuts)

½ bulb(s)

Mozzarella

(Contains Milk)

1 piece

Parmigiano Reggiano DOP

(Contains Milk)

5 g

Fresh basil

25 g

Pesto cheese cubes

(Contains Milk)

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories1084 kcal
Energy (kJ)4537 kJ
Fat57.6 g
Saturated Fat22.3 g
Carbohydrate93.4 g
Sugar4.5 g
Dietary Fiber3.6 g
Protein42 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet
Grater

Cooking Steps

Pizzadeeg uitrollen
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Rol het pizzadeeg uit op een bakplaat.
  • Scheur de mozzarella in kleine stukjes.
  • Verdeel de mozzarellastukjes en pesto-kaasblokjes over de pizza.
Garnering bereiden
2
  • Bak de pizza 14 - 16 minuten in de oven, of tot de kaas gesmolten en goudbruin is.
  • Rasp ondertussen de parmigiano reggiano met een grove rasp.
  • Pluk de basilicumblaadjes van de steeltjes en hak grof.
Pizza beleggen
3
  • Besmeer de pizza met de groene pesto.
  • Besprenkel met de geraspte parmigiano reggiano en breng op smaak met peper. 
Serveren
4
  • Verdeel het basilicum over de pizza.
  • Snijd de pizza in stukken en serveer.