Philly cheesesteak pasta
Philly cheesesteak pasta

Philly cheesesteak pasta

in romige cheddarsaus met BBQ-rub en paprika

De cheesesteak is synoniem met de stad Philadelphia. Het dankt zijn populariteit aan de taxichauffeurs van de stad, die regelmatig het broodje bestelden. Vandaag geniet je van deze regionale klassieker in pastavorm!

Allergens:
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

100 g

Steak strips

90 g

Penne

(Contains Wheat May be present Mustard, Soy)

½ piece

Onion

½ piece

Green bell pepper

½ piece

Romano pepper

25 g

Grated cheddar

(Contains Milk)

75 g

Cooking cream

(Contains Milk)

½ sachet(s)

BBQ spice rub

Not included in your delivery

½ piece

Low sodium vegetable stock cube

½ teaspoon

Mustard

½ tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3479 kJ
Calories832 kcal
Fat35.8 g
Saturated Fat19 g
Carbohydrate78.3 g
Sugar13.7 g
Dietary Fiber10.2 g
Protein44.9 g
Salt1.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Casserole
Small Frying Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan voor de pasta. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan.
  • Kook de pasta 9 - 11 minuten. Bewaar 40 ml kookvocht per persoon, giet daarna af en laat uitstomen.
  • Snijd de paprika en puntpaprika in smalle repen.
  • Verhit de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de paprika en puntpaprika 4 minuten. 
Saus maken
2
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Voeg de ui toe aan de hapjespan en bak 3 minuten verder.
  • Voeg de helft van de BBQ-rub (let op: pittig! Gebruik naar smaak) toe en bak nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Voeg de kookroom, het kookvocht en de mosterd toe. Meng goed en breng zachtjes aan de kook.
Biefstukreepjes bakken
3
  • Roer de kaas door de saus en laat de kaas smelten. 
  • Zet het vuur uit en roer de pasta door de saus. Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout. 
  • Verhit de roomboter in een kleine koekenpan op middelhoog vuur. Bak de biefstukreepjes met de overige BBQ-rub 1 - 2 minuten. 
Serveren
4
  • Verdeel de pasta over kommen of diepe borden.
  • Verdeel de biefstukreepjes erover.

Weetje: Wist je dat paprika en puntpaprika naast vitamine C ook rijk zijn aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.