Piadina van tortilla met kippendijreepjes
Piadina van tortilla met kippendijreepjes

Piadina van tortilla met kippendijreepjes

met mozzarella, gepofte tomaten en basilicum

Speciaal ingrediënt in je box! Deze dijreepjes komen van de Oranjehoen kip. Die eet lokaal kringloopvoer en heeft een 22% lagere CO2-uitstoot dan de 1 ster Beter Leven kip.

Allergens:
Milk
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

2 piece

Tomato

5 g

Fresh basil

(May be present Celery)

½ bulb(s)

Mozzarella

(Contains Milk)

2 piece

Flour tortillas

(Contains Wheat)

15 milliliters

Basil crème

100 g

Chicken thigh strips with Mediterranean herbs

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Balsamic vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3435 kJ
Calories821 kcal
Fat49.5 g
Saturated Fat17.6 g
Carbohydrate52.6 g
Sugar7 g
Dietary Fiber5.5 g
Protein37.8 g
Salt2.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Oven Dish
Tall-Sided Pan
Baking Sheet with Baking Paper

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 210 graden.
  • Snipper de helft van de ui en snijd de andere helft in halve ringen.
  • Snijd de tomaat in de breedte doormidden. Leg ze in een ovenschaal met de snijkant naar boven en strooi de gesnipperde ui erbovenop.
  • Besprenkel met per persoon: 1/2 el olijfolie en 1/2 el zwarte balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout.
  • Rooster de tomaten 12 - 15 minuten in de oven.
Kip bakken
2
  • Verhit ondertussen de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de uienringen 1 - 2 minuten. 
  • Voeg de kip toe en bak in 6 - 7 minuten gaar.
  • Snijd ondertussen de basilicumblaadjes grof.
Piadina's maken
3
  • Leg de tortilla's op een bakplaat met bakpapier. Scheur de mozzarella in kleine stukken.
  • Leg op de ene kant van de tortilla's de kip, mozzarella en de helft van het basilicum. Besprenkel met enkele druppels basilicumcrème en vouw de tortilla dicht.
  • Bak de tortilla's de laatste 6 - 8 minuten mee met de tomaten bovenin de oven.
Serveren
4
  • Snijd de piadina's doormidden.
  • Verdeel de piadina's over borden en serveer met de tomaten.
  • Garneer met het overige basilicum.