Weet jij wat de 5 basisingrediënten zijn van een Griekse salade? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
35 g
Gesneden rode ui
50 g
Spinazie
(May be present Celery)
2 unit
Ei
(Contains Egg)
25 g
Kruidenroomkaas
(Contains Milk)
1 unit
Turks broodje
(Contains Gluten May be present Egg, Milk, Tree nuts, Soy, Sesame, Lupin)
⅓ unit
Komkommer
½ unit
Tomaat
¾ teaspoon
Gedroogde oregano
15 g
Leccino olijven
25 g
Witte kaas
(Contains Milk)
½ tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
½ tablespoon
Extra vierge olijfolie
1 teaspoon
Zwarte balsamicoazijn
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden.Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Bak de rode-uiringen 1 - 2 minuten. Voeg de spinazie hand voor hand toe en laat slinken.
Voeg de eieren en kruidenroomkaas toe aan een kom. Breng op smaak met peper en zout en meng met een garde door elkaar. Giet het eimengsel over de spinazie in de hapjespan. Roer kort en laat in 1 - 2 minuten stollen. Verlaag het vuur en laat, afgedekt, nog 4 - 6 minuten garen. Bak de Turkse pide 6 - 8 minuten in de oven.
Snijd ondertussen de komkommer in blokjes en de tomaat in parten. Maak in een saladekom een dressing in van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl zwarte balsamicoazijn, 3/4 tl oregano, peper en zout. Voeg de tomaat, komkommer en olijven toe aan de saladekom en schep goed om. Verkruimel de witte kaas boven de salade.
Verdeel het spinazie-omelet in stukken.Snijd de pide open en beleg elke helft met een stuk omelet. Verdeel de pides over de borden en serveer met de Griekse salade.