Pide met spinazie-omelet
Pide met spinazie-omelet

Pide met spinazie-omelet

met kruidenroomkaas en een Griekse salade

Weet jij wat de 5 basisingrediënten zijn van een Griekse salade? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Allergens:
Egg
Milk
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

35 g

Gesneden rode ui

50 g

Spinazie

(May be present Celery)

2 unit

Ei

(Contains Egg)

25 g

Kruidenroomkaas

(Contains Milk)

1 unit

Turks broodje

(Contains Gluten May be present Egg, Milk, Tree nuts, Soy, Sesame, Lupin)

⅓ unit

Komkommer

½ unit

Tomaat

¾ teaspoon

Gedroogde oregano

15 g

Leccino olijven

25 g

Witte kaas

(Contains Milk)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

1 teaspoon

Zwarte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3079 kJ
Calories736 kcal
Fat44 g
Saturated Fat17 g
Carbohydrate52 g
Sugar5 g
Dietary Fiber4 g
Protein31 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Bowl
Whisk
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden.Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Bak de rode-uiringen 1 - 2 minuten. Voeg de spinazie hand voor hand toe en laat slinken.

Eieren bakken
2

Voeg de eieren en kruidenroomkaas toe aan een kom. Breng op smaak met peper en zout en meng met een garde door elkaar. Giet het eimengsel over de spinazie in de hapjespan. Roer kort en laat in 1 - 2 minuten stollen. Verlaag het vuur en laat, afgedekt, nog 4 - 6 minuten garen. Bak de Turkse pide 6 - 8 minuten in de oven.

Salade maken
3

Snijd ondertussen de komkommer in blokjes en de tomaat in parten. Maak in een saladekom een dressing in van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl zwarte balsamicoazijn, 3/4 tl oregano, peper en zout. Voeg de tomaat, komkommer en olijven toe aan de saladekom en schep goed om. Verkruimel de witte kaas boven de salade.

Serveren
4

Verdeel het spinazie-omelet in stukken.Snijd de pide open en beleg elke helft met een stuk omelet. Verdeel de pides over de borden en serveer met de Griekse salade.