Pide met spinazieomelet
Pide met spinazieomelet

Pide met spinazieomelet

met kruidenroomkaas en een Griekse salade

.

Tags:
Veggie
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

40 g

Chopped ​​red onion

50 g

Spinach

4 piece

Egg

25 g

Herbed cream cheese

1 piece

Turkish bread

⅓ piece

[Persian] cucumber

½ piece

Tomato

¼ sachet(s)

Dried oregano

25 g

Greek-style cheese

(Contains Milk)

15 g

Leccino olives

Not included in your delivery

tablespoon

[Plant-based] butter

1 teaspoon

Balsamic vinegar

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

Nutrition Values

Calories658 kcal
Energy (kJ)2751 kJ
Fat36 g
Saturated Fat12 g
Carbohydrate52 g
Sugar5 g
Dietary Fiber3.6 g
Protein29 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Sautépan or large frying pan
Whisk
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan of grote koekenpan met deksel op middelmatig vuur. Bak de rode-uiringen 1 - 2 minuten. Voeg de spinazie hand voor hand toe en laat slinken.

Eieren bakken
2

Meng ondertussen in een saladekom: de eieren, kruidenroomkaas, peper en zout met een garde door elkaar. Giet het eimengsel over de spinazie in de hapjespan. Roer kort en laat in 1 - 2 minuten stollen. Verlaag het vuur en laat, afgedekt, nog 4 - 6 minuten garen. Bak de pide 6 - 8 minuten in de oven.

Salade maken
3

Snijd ondertussen de komkommer in blokjes en de tomaat in parten. Spoel de saladekom uit en maak er een dressing in van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl zwarte balsamicoazijn, 3/4 tl oregano, peper en zout. Voeg de tomaat, komkommer en olijven toe aan de saladekom en schep goed om. Verkruimel de witte kaas boven de salade.

Serveren
4

Verdeel het spinazie-omelet in stukken. Snijd de pide open en beleg elke helft met een stuk omelet. Verdeel de pides over de borden en serveer met de Griekse salade.