.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
40 g
Chopped red onion
50 g
Spinach
4 piece
Egg
25 g
Herbed cream cheese
1 piece
Turkish bread
⅓ piece
[Persian] cucumber
½ piece
Tomato
¼ sachet(s)
Dried oregano
25 g
Greek-style cheese
(Contains Milk)
15 g
Leccino olives
tablespoon
[Plant-based] butter
1 teaspoon
Balsamic vinegar
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
Verwarm de oven voor op 180 graden. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan of grote koekenpan met deksel op middelmatig vuur. Bak de rode-uiringen 1 - 2 minuten. Voeg de spinazie hand voor hand toe en laat slinken.
Meng ondertussen in een saladekom: de eieren, kruidenroomkaas, peper en zout met een garde door elkaar. Giet het eimengsel over de spinazie in de hapjespan. Roer kort en laat in 1 - 2 minuten stollen. Verlaag het vuur en laat, afgedekt, nog 4 - 6 minuten garen. Bak de pide 6 - 8 minuten in de oven.
Snijd ondertussen de komkommer in blokjes en de tomaat in parten. Spoel de saladekom uit en maak er een dressing in van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl zwarte balsamicoazijn, 3/4 tl oregano, peper en zout. Voeg de tomaat, komkommer en olijven toe aan de saladekom en schep goed om. Verkruimel de witte kaas boven de salade.
Verdeel het spinazie-omelet in stukken. Snijd de pide open en beleg elke helft met een stuk omelet. Verdeel de pides over de borden en serveer met de Griekse salade.