Het kleine broertje van romaine sla is little gem. De iets zoetere smaak en het kleine formaat zorgen voor handige frisse hapjes waar je zelfs geen mes en vork bij nodig hebt.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
150 g
Jasmine rice
2 piece
Garlic
15 g
Unsalted peanuts
½ piece
Lime
⅓ piece
[Persian] cucumber
½ piece
Red chili pepper
2.5 g
Fresh coriander
1 piece
Little gem
10 milliliters
Fish sauce
(Contains Fish)
110 g
Chicken mince with Indonesian spices
to taste
Salt and pepper
2.5 teaspoon
Brown sugar
2 tablespoon
White wine vinegar
1 teaspoon
Sugar
1 tablespoon
Sunflower oil
Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst. Voeg een flinke snuf zout toe aan het water en kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet indien nodig af en laat zonder deksel uitstomen.
Meng ondertussen in een saladekom de wittewijnazijn met de suiker. Snijd de komkommer in dunne plakken met een kaasschaaf of dunschiller en voeg toe aan het zoetzuur. Breng op smaak met zout. Schep af en toe om zodat de smaken goed in de komkommer trekken.
Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit. Pers de knoflook of snijd fijn en snijd de rode peper fijn. Hak de pinda's en de verse koriander grof. Haal de blaadjes van de little gem en leg per persoon 3 slaschuitjes apart.
Meng in een kleine kom de bruine suiker met per persoon: 1 el limoensap, 1/2 tl limoenrasp en 2 tl vissaus.
Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en fruit de knoflook en de rode peper 1 minuut op hoog vuur. Voeg het gekruide kipgehakt toe en bak het gehakt in 2 – 3 minuten los op middelhoog vuur. Meng de limoendressing door het gehakt en bak nog 2 minuten, of tot de kip gaar is. Voeg de pinda's toe en schep goed om. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig, of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.
Verdeel de rijst over de borden. Leg de little-gemschuitjes erop en vul ze met het kipgehakt. Schenk de achtergebleven saus uit de pan over de rijst. Serveer met de zoetzure komkommer en bestrooi met de koriander.