Pikant Aziatisch kipgehakt in schuitjes van little gem
Pikant Aziatisch kipgehakt in schuitjes van little gem

Pikant Aziatisch kipgehakt in schuitjes van little gem

met bruine snelkookrijst en komkommersalade

Het kleine broertje van romaine is little gem. De zoetere smaak en het kleine formaat zorgen voor frisse hapjes waar je zelfs geen vork en mes bij nodig hebt.

Allergens:
Sesame
Soy
Wheat
Peanuts
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

75 g

Quick-cook brown rice

5 milliliters

Sesame oil

(Contains Sesame)

10 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

½ piece

[Persian] cucumber

½ piece

Lime

1 piece

Garlic

¼ piece

Red chili pepper

5 g

Unsalted peanuts

(Contains Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)

2.5 g

Fresh coriander

(May be present Celery)

1 piece

Little gem

10 milliliters

Fish sauce

(Contains Fish)

100 g

Seasoned Oranjehoen chicken mince

Not included in your delivery

1 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

½ tablespoon

Sunflower oil

1 teaspoon

White wine vinegar

2.5 teaspoon

Brown sugar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2840 kJ
Calories679 kcal
Fat24.2 g
Saturated Fat8.1 g
Carbohydrate83.7 g
Sugar21.5 g
Dietary Fiber7.5 g
Protein29.2 g
Salt5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Salad Bowl
Small Bowl
Wok or sautépan

Cooking Steps

Rijst koken
1

Breng ruim water aan de kook in een pan voor de rijst. Kook de rijst 10 minuten. Giet af en laat uitstomen. Breng op smaak met peper en zout.

Dressing maken
2

Meng ondertussen in een saladekom de sesamolie met de honing, wittewijnazijn en sojasaus. Halveer de komkommer in de lengte en snijd in dunne halve maantjes. Voeg de komkommer toe aan de saladekom met dressing.

Snijden
3

Rasp de schil van de limoen met een fijne rasp en pers de limoen uit. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Hak de pinda's en de verse koriander grof. Haal de blaadjes van de little gem en leg per persoon 3 slaschuitjes apart. Snijd de overige little gem fijn.

Salade maken
4

Voeg de little gem toe aan de saladekom en meng met de komkommer en de dressing. Meng in een kleine kom de bruine suiker met de vissaus (let op: zout! Gebruik naar smaak) en per persoon: 1 el limoensap en 1/2 tl limoenrasp.

Kipgehakt bakken
5

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan op hoog vuur en fruit de knoflook en de rode peper 1 minuut. Voeg het kipgehakt toe en bak het gehakt in 2 - 3 minuten los op middelhoog vuur. Meng de limoendressing door het gehakt en bak nog 2 minuten, of tot de kip gaar is. Voeg de pinda's toe en schep goed om. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden. Leg de little-gemschuitjes erop en vul ze met het kipgehakt. Schenk de achtergebleven saus uit de pan over de rijst. Serveer met de salade en bestrooi met de koriander.