Het kleine broertje van romaine is little gem. De zoetere smaak en het kleine formaat zorgen voor frisse hapjes waar je zelfs geen vork en mes bij nodig hebt.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
75 g
Quick-cook brown rice
5 milliliters
Sesame oil
(Contains Sesame)
10 milliliters
Soy sauce
(Contains Soy, Wheat)
½ piece
[Persian] cucumber
½ piece
Lime
1 piece
Garlic
¼ piece
Red chili pepper
5 g
Unsalted peanuts
(Contains Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)
2.5 g
Fresh coriander
(May be present Celery)
1 piece
Little gem
10 milliliters
Fish sauce
(Contains Fish)
100 g
Seasoned Oranjehoen chicken mince
1 teaspoon
Honey [or plant-based alternative]
½ tablespoon
Sunflower oil
1 teaspoon
White wine vinegar
2.5 teaspoon
Brown sugar
to taste
Salt and pepper
Breng ruim water aan de kook in een pan voor de rijst. Kook de rijst 10 minuten. Giet af en laat uitstomen. Breng op smaak met peper en zout.
Meng ondertussen in een saladekom de sesamolie met de honing, wittewijnazijn en sojasaus. Halveer de komkommer in de lengte en snijd in dunne halve maantjes. Voeg de komkommer toe aan de saladekom met dressing.
Rasp de schil van de limoen met een fijne rasp en pers de limoen uit. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Hak de pinda's en de verse koriander grof. Haal de blaadjes van de little gem en leg per persoon 3 slaschuitjes apart. Snijd de overige little gem fijn.
Voeg de little gem toe aan de saladekom en meng met de komkommer en de dressing. Meng in een kleine kom de bruine suiker met de vissaus (let op: zout! Gebruik naar smaak) en per persoon: 1 el limoensap en 1/2 tl limoenrasp.
Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan op hoog vuur en fruit de knoflook en de rode peper 1 minuut. Voeg het kipgehakt toe en bak het gehakt in 2 - 3 minuten los op middelhoog vuur. Meng de limoendressing door het gehakt en bak nog 2 minuten, of tot de kip gaar is. Voeg de pinda's toe en schep goed om. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de rijst over de borden. Leg de little-gemschuitjes erop en vul ze met het kipgehakt. Schenk de achtergebleven saus uit de pan over de rijst. Serveer met de salade en bestrooi met de koriander.