Vandaag maak je een eenpansgerecht. Terwijl de rijst aan het garen is, leg je de kabeljauw in dezelfde pan. Op deze manier stoomt de vis gaar. Je brengt het geheel op smaak met geurige kruiden, gember en een beetje rode peper voor extra pit.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Sjalot
¼ unit
Rode peper
½ unit
Knoflookteen
½ unit
Rode paprika
1 cm
Verse gember
½ sachet(s)
Kerriepoeder
(Contains Celery, Mustard)
70 g
Basmatirijst
100 g
Spinazie
(May be present Celery)
¼ unit
Citroen
1 unit
Kabeljauwfilet
(Contains Fish)
250 milliliters
Groentebouillon
1.5 tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
to taste
Peper en zout
Bereid de bouillon. Snipper de sjalot. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de rode paprika in blokjes. Schil de gember en rasp of snijd fijn.
Verhit de roomboter in een hapjespan met deksel en fruit de sjalot, de rode peper en de gember 3 minuten op middelmatig vuur. Voeg de knoflook en het kerriepoeder toe en bak 1 minuut. Zet het vuur hoog, voeg de paprika toe en roerbak nog 1 minuut. Weeg 70 g rijst per persoon af, voeg toe aan de pan en schep goed om.
Schenk de bouillon bij de rijst en breng aan de kook. Zet het vuur middellaag, dek de pan af en laat de rijst 10 – 12 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig door om aanbakken te voorkomen.
Scheur of snijd ondertussen de spinazie grof en snijd de citroen in partjes. Dep de kabeljauwfilet droog met keukenpapier en breng op smaak met peper en zout.
Voeg de spinazie in delen toe aan de hapjespan en schep goed om met de rijst, breng op smaak met peper en zout. Leg de kabeljauwfilet op de rijst en dek af. Laat de rijst en de vis 8 - 10 minuten zachtjes stomen, of tot beide gaar zijn.
Verdeel de rijst en de vis over de borden. Serveer met de citroenpartjes.