De koolvis in jouw box is met hengel en lijn gevangen in de koude wateren rond IJsland. Deze vangstmethode zorgt voor minimale bijvangst. Vandaar ook dat deze vis het MSC-keurmerk heeft.
Door beperkingen in de leveringen is de paprika in dit recept vervangen door wortel.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Sjalot
¼ unit
Rode peper
½ unit
Knoflookteen
½ unit
Wortel
1 cm
Verse gember
1 teaspoon
Kerriepoeder
(Contains Celery, Mustard)
70 g
Basmatirijst
100 g
Spinazie
(May be present Celery)
1 unit
Kabeljauwfilet
(Contains Fish)
250 milliliters
Groentebouillon
1.5 tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
to taste
Peper en zout
Bereid de bouillon. Snipper de sjalot. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de wortel in blokjes. Rasp de gember fijn.
Verhit de roomboter in een hapjespan met deksel en fruit de sjalot, 1/4 rode peper (s) per persoon en de gember 3 minuten op middelmatig vuur. Voeg de knoflook en het kerriepoeder toe en bak 1 minuut. Zet het vuur hoog, voeg de wortel toe en roerbak nog 1 minuut. Weeg 70 g rijst per persoon af, voeg toe aan de pan en schep goed om.
Schenk de bouillon bij de rijst en breng aan de kook. Zet het vuur middellaag, dek de pan af en laat de rijst 10 – 12 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig door om aanbakken te voorkomen.
Scheur of snijd ondertussen de spinazie grof. Dep de kabeljauwfilet droog met keukenpapier en breng op smaak met peper en zout.
Voeg de spinazie in delen toe aan de hapjespan en schep goed om met de rijst. Breng op smaak met peper en zout. Leg de kabeljauwfilet op de rijst en dek af. Laat de rijst en de vis 8 - 10 minuten zachtjes stomen, of tot beide gaar zijn.
Verdeel de rijst en de vis over de borden.