Piri-pirigarnalen met tomatensalsa
Piri-pirigarnalen met tomatensalsa

Piri-pirigarnalen met tomatensalsa

met pestorijst en frisse peterseliesaus

Wist je dat een groene paprika meer vezels en vitamine K bevat dan een rode of gele paprika?

Tags:
Calorie Smart
Allergens:
Crustaceans
Milk
Cashews

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

80 g

Shrimp

(Contains Crustaceans)

1.5 teaspoon

Piri piri seasoning

20 g

Roasted pepper pesto

(Contains Milk, Cashews May be present Tree nuts, Peanuts)

½ piece

Green bell pepper

½ piece

Onion

½ piece

Garlic

5 g

Fresh flat leaf parsley & chives

1 piece

Tomato

½ piece

Lemon

75 g

White long grain rice

Not included in your delivery

½ teaspoon

White balsamic vinegar

1 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2824 kJ
Calories675 kcal
Fat31.5 g
Saturated Fat4.6 g
Carbohydrate75 g
Sugar10.6 g
Dietary Fiber7.2 g
Protein20 g
Salt1.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Small Bowl
Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

Rijst koken
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan voor de rijst. 
  • Snijd de paprika in dunne reepjes en de tomaat in kleine blokjes.
  • Kook de rijst 12 - 15 minuten in de pan. Giet daarna af en laat uitstomen.
Sausje maken
2
  • Snijd de ui in halve ringen en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de bladpeterselie en de bieslook fijn en bewaar apart van elkaar.
  • Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en snijd in 4 partjes.
  • Meng in een kleine kom de mayonaise, de peterselie en de knoflook met per persoon: 1/4 tl citroenrasp, 1/2 el water en het sap van 1 citroenpartje. Breng op smaak met peper en zout. 
Garnalen bakken
3
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui en paprika 3 - 4 minuten.
  • Voeg de garnalen en de piri-pirikruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) toe en bak 3 - 4 minuten, of tot de garnalen roze zijn. 
  • Meng ondertussen in een saladekom de tomaat met de bieslook en 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Meng vlak voor serveren de paprikapesto en 1/2 tl witte balsamicoazijn per persoon door de rijst. Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de rijst in kommen of diepe borden. Verdeel de garnalen met groenten over de rijst.
  • Garneer met de salsa en de frisse peterseliesaus.
  • Serveer met de eventuele overige citroenpartjes.