Piri-piri garnalen met paprikapesto en rijst
Piri-piri garnalen met paprikapesto en rijst

Piri-piri garnalen met paprikapesto en rijst

met frisse peterseliesaus en tomatensalsa

Onze garnalen hebben het ASC-keurmerk. Wist je dat dit keurmerk niet alleen voor verantwoorde visserij, maar ook voor betere werkomstandigheden staat?

Tags:
Calorie Smart
Allergens:
Crustaceans
Milk
Cashews

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

80 g

Shrimp

(Contains Crustaceans)

1.5 teaspoon

Piri piri seasoning

20 g

Roasted pepper pesto

(Contains Milk, Cashews May be present Tree nuts, Peanuts)

½ piece

Green bell pepper

½ piece

Onion

½ piece

Garlic

5 g

Fresh flat leaf parsley & chives

1 piece

Tomato

½ piece

Lemon

75 g

White long grain rice

Not included in your delivery

½ teaspoon

White balsamic vinegar

1 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2844 kJ
Calories680 kcal
Fat31.6 g
Saturated Fat4.6 g
Carbohydrate73.9 g
Sugar8 g
Dietary Fiber6.9 g
Protein20.4 g
Salt1.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Small Bowl
Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

Rijst koken
1
  • Breng ruim water aan de kook voor de rijst in een pan. 
  • Snijd de paprika in dunne reepjes en de tomaat in kleine blokjes.
  • Kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen.
Sausje maken
2
  • Snijd de ui in halve ringen en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de bladpeterselie en de bieslook fijn en bewaar apart van elkaar.
  • Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en snijd daarna in 4 partjes.
  • Meng in een kleine kom de mayonaise, de peterselie en de knoflook met per persoon: 1/4 tl citroenrasp, 1/2 el water en het sap van 1 citroenpartje. Meng goed en breng op smaak met peper en zout. 
Garnalen bakken
3
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui en paprikareepjes 3 - 4 minuten. 
  • Voeg de garnalen en de piri-pirikruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) toe en bak 3 - 4 minuten, of tot de garnalen roze zijn. 
  • Meng ondertussen in een saladekom de tomaat, bieslook en 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon. Breng flink op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Meng vlak voor serveren de paprikapesto en 1/2 tl witte balsamicoazijn door de rijst. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de rijst over diepe borden of kommen.
  • Verdeel de garnalen met groenten over de rijst.
  • Verdeel de salsa over de borden en besprenkel het geheel met de peterseliesaus.
  • Garneer eventueel met de overige citroenpartjes.