Pita met Oosterse kip, little gem en koolmix
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pita met Oosterse kip, little gem en koolmix

Pita met Oosterse kip, little gem en koolmix

met honing-gember mayonaise

Kippendij wordt gezien als het smaakvolste stukje van de kip. In dit recept zijn ze alvast voorgesneden en op smaak gebracht met Oosterse kruiden.

Labels:
Familie
Allergenen :
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

120 gram

Kippendijreepjes met kebabkruiden

25 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

15 ml

Honing-gemberdressing

(Bevat Mosterd)

1 stuk(s)

Little gem

50 gram

Rodekool, wittekool en wortel

2 stuk(s)

Pitabroodje

10 gram

Gezouten pinda's

Zelf toevoegen

1 el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

½ el

Suiker

½ el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)891 kcal
Energie (kJ)3728 kJ
Vetten43 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten84 g
waarvan suikers13 g
Vezels7.3 g
Eiwitten39 g
Zout3 g

Benodigdheden

Koekenpan
Kom
Kleine kom
Bakplaat
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de rode ui in halve ringen. Verhit in een 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de rode ui 2 - 3 minuten.

Kip bakken
2

Voeg de kippendijreepjes toe aan de rode ui en bak nog 7 - 8 minuten. Meng in een kleine kom de mayonaise, de honing-gemberdressing en 1/2 el water per persoon. Meng de kool en wortel in een kom met per persoon: 1/2 el suiker en 1 el wittewijnazijn. Voeg een snuf zout toe en meng alles goed door elkaar.

Pita afbakken
3

Bak de pitabroodjes 2 - 3 minuten in de oven. Snijd de little gem grof en plaats in een saladekom. Roer 1/2 el per persoon van de aangemaakte mayonaise door de sla. Hak de gezouten pinda's fijn.

Serveren
4

Besmeer de binnenkant van de pitabroodjes met de overige mayonaise. Vul de pita met de kip, rode ui, zoetzure kool en wortel en de salade. Garneer met de pinda's. Serveer de overige salade en zoetzure wortel en kool ernaast.

Tip: Wist je dat pinda's rijk zijn aan onder andere vitamine E en magnesium? Vitamine E is goed voor een sterke weerstand en magnesium voor de vorming en goede werking van botten en spieren. Een handje levert al 20% van de ADH van beide.