Pita met Oosterse kip, little gem en koolmix
Pita met Oosterse kip, little gem en koolmix

Pita met Oosterse kip, little gem en koolmix

met honing-gembermayonaise

Kippendij wordt gezien als het smaakvolste stukje van de kip. In dit recept is het alvast voorgesneden en op smaak gebracht met kebabkruiden.

Tags:
Family
Allergens:
Mustard
Egg
Wheat
Peanuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

100 g

Chicken thigh strips with kebab spices

25 g

Mayonnaise

(Contains Mustard, Egg)

15 milliliters

Honey-ginger dressing

(Contains Mustard)

1 piece

Little gem

50 g

Rainbow slaw mix

2 piece

Pita bread

(Contains Wheat)

10 g

Salted peanuts

(Contains Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Sugar

1 tablespoon

White wine vinegar

½ tablespoon

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3253 kJ
Calories778 kcal
Fat40.7 g
Saturated Fat5.7 g
Carbohydrate66.5 g
Sugar12.7 g
Dietary Fiber8.6 g
Protein33.2 g
Salt2.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Bowl
Small Bowl
Baking Sheet
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden (zie Tip).
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de ui 2 - 3 minuten.

Tip: In deze stap verwarm je de oven voor om later de pita's in te verwarmen, maar je kunt er ook voor kiezen om ze in een broodrooster op te warmen.

Kip bakken
2
  • Voeg de kippendijreepjes toe aan de ui en bak nog 7 - 8 minuten.
  • Meng in een kleine kom de mayonaise, de honing-gemberdressing en 1/2 el water per persoon.
  • Meng in een kom de kool en wortel met per persoon: 1/2 el suiker en 1 el wittewijnazijn. Voeg een snuf zout toe en meng alles goed door elkaar.
Pita afbakken
3
  • Bak de pitabroodjes 2 - 3 minuten in de oven.
  • Snijd ondertussen de little gem grof en voeg toe aan een saladekom. Roer 1/2 el per persoon van de aangemaakte mayonaise door de sla. 
  • Hak de gezouten pinda's fijn.
Serveren
4
  • Besmeer de binnenkant van de pitabroodjes met de overige honing-gembermayonaise.
  • Vul de pita met de kip, ui, salade en de zoetzure kool en wortel.
  • Garneer met de pinda's.
  • Serveer de overige salade en zoetzure kool en wortel ernaast.

Weetje: Wist je dat pinda's rijk zijn aan onder andere vitamine E en magnesium? Vitamine E is goed voor een sterke weerstand en magnesium voor de vorming en goede werking van botten en spieren. Een handje levert al 20% van de ADH van beide.