Pita met Oosterse kip, little gem en koolmix
Pita met Oosterse kip, little gem en koolmix

Pita met Oosterse kip, little gem en koolmix

met honing-gembermayonaise en sojabonen

Pitabrood komt oorspronkelijk uit het Midden-Oosten en wordt al duizenden jaren gebakken. Het unieke luchtdichte zakje ontstaat tijdens het bakken, waardoor het perfect is om te vullen met heerlijke smaken.

Allergens:
Mustard
Wheat
Peanuts
Soy

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

100 g

Chicken thigh strips with kebab spices

15 milliliters

Honey-ginger dressing

(Contains Mustard)

1 piece

Little gem

50 g

Rainbow slaw mix

2 piece

Pita bread

(Contains Wheat)

10 g

Salted peanuts

(Contains Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)

25 g

Edamame

(Contains Soy)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Sugar

1 tablespoon

White wine vinegar

½ tablespoon

Sunflower oil

1.5 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3356 kJ
Calories802 kcal
Fat41 g
Saturated Fat6.6 g
Carbohydrate69.1 g
Sugar14.4 g
Dietary Fiber9.1 g
Protein35 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Bowl
Small Bowl
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden (zie Tip).
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de ui 2 - 3 minuten.

Tip: In deze stap verwarm je de oven voor om later de pita's in te verwarmen, maar je kunt er ook voor kiezen om ze in een broodrooster op te warmen.

Kip bakken
2
  • Voeg de kippendijreepjes toe aan de koekenpan en bak nog 7 - 8 minuten.
  • Meng in een kleine kom de mayonaise, de honing-gemberdressing en 1/2 el water per persoon.
  • Meng in een kom de rodekool, wittekool en wortel met per persoon: 1/2 el suiker en 1 el wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout en meng alles goed door elkaar.
Salade maken
3
  • Bak de pitabroodjes 2 - 3 minuten in de oven.
  • Snijd ondertussen de little gem grof. Meng in een saladekom de little gem met 1/2 el van de aangemaakte mayonaise per persoon.
  • Hak de gezouten pinda's fijn.
Serveren
4
  • Besmeer de binnenkant van de pitabroodjes met de overige honing-gembermayonaise.
  • Vul de pita met de kip, ui, salade, sojabonen en de zoetzure koosla.
  • Garneer met de pinda's.
  • Serveer de overige salade en zoetzure koolsla ernaast.

Weetje: Wist je dat pinda's rijk zijn aan onder andere vitamine E en magnesium? Vitamine E is goed voor een sterke weerstand en magnesium voor de vorming en goede werking van botten en spieren. Een handje levert al 20% van de ADH van beide.