Pita met sticky pulled chicken
Pita met sticky pulled chicken

Pita met sticky pulled chicken

met zoetzure koolsla

Weinig tijd om in de keuken te staan? We hebben de wittekool en wortel alvast voor je gesneden, waardoor je dit recept al in 15 minuten op tafel zet!

Allergens:
Wheat
Soy

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

100 g

Pulled chicken

50 g

Slaw mix

2 piece

Pita bread

(Contains Wheat)

½ piece

Tomato

½ head

Butter lettuce

½ sachet(s)

East Asian-style sauce

(Contains Soy, Wheat)

20 g

Onion chutney

Not included in your delivery

½ tablespoon

Sunflower oil

1 teaspoon

Sugar

1 tablespoon

White wine vinegar

1.25 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

to taste

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3134 kJ
Calories749 kcal
Fat34.1 g
Saturated Fat6 g
Carbohydrate75.3 g
Sugar23 g
Dietary Fiber7.3 g
Protein31 g
Salt3.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Fryingpan with lid
Salad Bowl

Cooking Steps

Bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden (zie Tip).
  • Snijd de ui in dunne halve ringen.
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ui 1 - 2 minuten.
  • Voeg de pulled chicken en de zoete Aziatische saus toe en bak, afgedekt, ongeveer 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: In deze stap verwarm je de oven voor om later de pita's in te verwarmen, maar je kunt er ook voor kiezen om dit straks in een broodrooster te doen.

Bakken en snijden
2
  • Bak de pitabroodjes 6 - 8 minuten in de oven.
  • Snijd ondertussen de tomaat in blokjes en scheur de botersla grof.
  • Snijd de pitabroodjes open.
Salade maken
3
  • Meng ondertussen in een saladekom per persoon: 1 el wittewijnazijn, 1 tl suiker en een snufje zout.
  • Voeg de wittekool en wortel toe aan de kom en schep goed om.

Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.

Serveren
4
  • Besmeer beide helften van de pita met de mayonaise en uienchutney.
  • Beleg met wat botersla, de koolsla en de sticky pulled chicken met ui.
  • Voeg de tomatenblokjes en de overige botersla toe aan de koolsla. Voeg naar smaak extra vierge olijfolie toe. Serveer de salade bij de pita's.