Pitabroodje met mediterrane kikkererwtensalade
Pitabroodje met mediterrane kikkererwtensalade

Pitabroodje met mediterrane kikkererwtensalade

met yoghurt-tahinsaus en verse peterselie

Wist je dat kikkererwten van alle peulvruchten wel 4 - 5 keer meer vitamine E bevatten?

Tags:
Veggie
Allergens:
Sesame

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 can

Chickpeas

⅓ sachet(s)

Ras el hanout

100 g

Multi-coloured cherry tomatoes

½ piece

Romano pepper

⅓ piece

[Persian] cucumber

5 g

Fresh flat leaf parsley

¼ piece

Lemon

½ sachet(s)

Za'atar

(Contains Sesame)

1 piece

Pita bread

50 g

Yogurt-tahini sauce

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

¾ tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories616 kcal
Energy (kJ)2575 kJ
Fat30 g
Saturated Fat9 g
Carbohydrate61 g
Sugar12 g
Dietary Fiber10.7 g
Protein19 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Sieve
Tall-Sided Pan
Colander
Salad Bowl
Small Bowl

Cooking Steps

Kikkererwten bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden.Laat de kikkererwten uitlekken in een zeef of vergiet.Meng de kikkererwten in een kom met per persoon: 1/2 el olijfolie en 1 tl ras el hanout. Breng op smaak met zout.Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kikkererwten 4 - 6 minuten.

Tip: Wist je dat minder vlees eten voordelen heeft voor je gezondheid? Het draagt bijvoorbeeld bij aan een lager risico op hart- en vaatziekten.

Snijden
2

Halveer ondertussen de cherrytomaten.Snijd de rode puntpaprika in dunne reepjes en de komkommer in kleine blokjes. Hak de bladpeterselie fijn.Snijd de citroen in 2 partjes per persoon.

Dressing maken
3

Meng per persoon: 1/4 el olijfolie, 1/2 tl za'atar en wat zout in een kleine kom en smeer over de pita. Bak de pita 4 - 5 minuten in de oven.Meng in een kom de yoghurt-tahinsaus met per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1 tl za'atar. Meng goed door en breng op smaak met peper en zout.Meng in een grote saladekom de kikkererwten met de cherrytomaten, puntpaprika, komkommer, de helft van de bladpeterselie en de helft van de tahin-dressing.

Tip: Je serveert dit gerecht met yoghurt-tahinsaus. Tahin is een pasta, net zoals pindakaas, maar dan gemaakt van sesamzaad. Het is rijk aan calcium, ijzer en gezonde vetten.

Serveren
4

Snijd de pita open en vul met de kikkererwtensalade.Serveer de rest van de salade erbij en besprenkel met de overgebleven dressing.Garneer met de overige bladpeterselie en de citroenpartjes.