.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
2 unit
Volkoren pitabrood
(Contains Gluten)
1 unit
Tomaat
½ unit
Komkommer
½ unit
Rode paprika
120 g
Oosters gekruid rundergehakt
2.5 g
Verse munt
(May be present Celery)
¼ unit
Citroen
40 g
Hummus met ras el hanout
(Contains Sesame)
½ teaspoon
Paprikapoeder
½ tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
¾ tablespoon
Extra vierge olijfolie
to taste
Peper en zout
• Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de volkoren pita's 4 - 6 minuten of toast ze in een broodrooster. • Snijd de cherrytomaten door de helft, snijd de komkommer in kleine blokjes en meng ze in een saladekom. • Snijd de paprika in blokjes.
• Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan en bak het rundergehakt samen met de paprikablokjes in 4 – 6 minuten los. • Snijd de blaadjes munt in reepjes en voeg toe aan de saladekom. • Meng de salade met de extra vierge olijfolie, peper en zout.
• Pers de citroen uit. Meng in een kleine kom de hummus met 1 tl citroensap per persoon. • Schep het rundergehakt met paprika in een kleine kom, schep de hummus er in het midden op. • Garneer met het paprikapoeder.
• Serveer de hummus met rundergehakt, de tomaat-komkommer salade, het overige citroensap en de pita's aan tafel, zodat iedereen zelf zijn eigen broodje kan vullen. • Vul met eerst wat frisse salade en top af met het gehakt en de hummus.