Pitabroodjes met vegetarische shoarma
Pitabroodjes met vegetarische shoarma

Pitabroodjes met vegetarische shoarma

met frieten, aioli en ijsbergsla

Deze vegetarische shoarma heeft niet alleen de bite van vlees, maar ook dezelfde essentiële bouwstoffen zoals eiwitten, ijzer en vitamine B12!

Tags:
Veggie
Allergens:
Soy
Barley
Wheat
Egg
Mustard

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time40 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

80 g

Veggie shawarma

(Contains Soy, Barley, Wheat, Egg)

2.5 piece

Pita bread

(Contains Wheat)

25 g

Aioli

(Contains Egg, Mustard May be present Molluscs, Milk, Celery, Soy, Gluten, Sesame, Fish, Crustaceans)

200 g

Potatoes

50 g

Radicchio & iceberg lettuce

1 piece

Tomato

½ piece

Onion

1 piece

Banana pepper

Not included in your delivery

½ tablespoon

Red wine vinegar

1 tablespoon

Olive oil

1 teaspoon

Sugar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories983 kcal
Energy (kJ)4115 kJ
Fat40.1 g
Saturated Fat4.1 g
Carbohydrate117.5 g
Sugar11.4 g
Dietary Fiber14.1 g
Protein33.5 g
Salt2.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in frieten van maximaal 1 cm dik. Meng ze in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Weetje: Wist je dat aardappelen supergezonde energiebronnen zijn? Naast veel vezels en kalium bevatten ze ook veel vitaminen, zoals vitamine B6 en B11 voor je energieniveau en vitamine C voor een sterke weerstand.

Groenten snijden
2

Snijd de ui in halve ringen. Snijd de tomaat in blokjes. Verwijder de zaadlijst van de Turkse groene peper en snijd in dunne ringen.

Ui pekelen
3

Meng in een kom per persoon: 1/2 el rodewijnazijn en 1 tl suiker. Voeg de ui toe, breng op smaak met zout en zet weg tot gebruik. Schep af en toe om, zodat de smaken goed intrekken.

Bakken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de Turkse groene peper 2 minuten. Voeg de vegetarische shoarma toe en bak nog 5 - 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Pita's afbakken
5

Bak de pita's 3 - 4 minuten af in de oven.

Serveren
6

Verdeel de frieten over de borden. Besmeer de pita's met de aioli en vul met de tomatenblokjes, slamix en gepekelde ui. Beleg met de vegetarische shoarma en Turkse groene peper. Serveer met de sla en serveer eventueel de overige groenten ernaast.