Deze vegetarische shoarma heeft niet alleen de bite van vlees, maar ook dezelfde essentiële bouwstoffen zoals eiwitten, ijzer en vitamine B12!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
80 g
Veggie shawarma
(Contains Soy, Barley, Wheat, Egg)
2.5 piece
Pita bread
(Contains Wheat)
25 g
Aioli
(Contains Egg, Mustard May be present Molluscs, Milk, Celery, Soy, Gluten, Sesame, Fish, Crustaceans)
200 g
Potatoes
50 g
Radicchio & iceberg lettuce
1 piece
Tomato
½ piece
Onion
1 piece
Banana pepper
½ tablespoon
Red wine vinegar
1 tablespoon
Olive oil
1 teaspoon
Sugar
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 220 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in frieten van maximaal 1 cm dik. Meng ze in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.
Weetje: Wist je dat aardappelen supergezonde energiebronnen zijn? Naast veel vezels en kalium bevatten ze ook veel vitaminen, zoals vitamine B6 en B11 voor je energieniveau en vitamine C voor een sterke weerstand.
Snijd de ui in halve ringen. Snijd de tomaat in blokjes. Verwijder de zaadlijst van de Turkse groene peper en snijd in dunne ringen.
Meng in een kom per persoon: 1/2 el rodewijnazijn en 1 tl suiker. Voeg de ui toe, breng op smaak met zout en zet weg tot gebruik. Schep af en toe om, zodat de smaken goed intrekken.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de Turkse groene peper 2 minuten. Voeg de vegetarische shoarma toe en bak nog 5 - 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Bak de pita's 3 - 4 minuten af in de oven.
Verdeel de frieten over de borden. Besmeer de pita's met de aioli en vul met de tomatenblokjes, slamix en gepekelde ui. Beleg met de vegetarische shoarma en Turkse groene peper. Serveer met de sla en serveer eventueel de overige groenten ernaast.