Pita's met BBQ-oesterzwammen en aioli
Pita's met BBQ-oesterzwammen en aioli

Pita's met BBQ-oesterzwammen en aioli

met Turkse groene peper en koolsla

Nieuw ingrediënt in je box! Oesterzwammen, de veelzijdige smaakmakers. Met hun vlezige textuur en milde smaak zijn ze geliefd in verschillende gerechten.

Tags:
Veggie
Allergens:
Sulphites
Mustard
Wheat
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

200 g

Oyster mushrooms

25 g

BBQ Sauce

(Contains Sulphites, Mustard)

½ piece

Onion

½ piece

Garlic

2 piece

Pita bread

(Contains Wheat)

½ sachet(s)

BBQ spice rub

25 g

Aioli

(Contains Egg, Mustard May be present Molluscs, Milk, Celery, Soy, Gluten, Sesame, Fish, Crustaceans)

50 g

Rainbow slaw mix

5 g

Fresh flat leaf parsley & chives

½ piece

Banana pepper

Not included in your delivery

½ tablespoon

[Reduced salt] soy sauce

1 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

1 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

1 teaspoon

White wine vinegar

1 tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Water

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3374 kJ
Calories806 kcal
Fat46 g
Saturated Fat11.4 g
Carbohydrate71.4 g
Sugar16.3 g
Dietary Fiber17.2 g
Protein18 g
Salt3.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Large Frying Pan
Bowl
Small Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de pita's in 6 - 8 minuten goudbruin, of toast de pita's in een broodrooster.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. 
  • Snijd de ui in dunne halve ringen.
  • Snijd de Turkse groene peper in dunne ringen.
Oesterzwammen bakken
2
  • Verhit een grote koekenpan zonder olie op hoog vuur. 
  • Scheur de oesterzwammen in reepjes van ongeveer 2 cm dik.
  • Voeg de oesterzwammen toe aan de pan en bak in 2 - 3 minuten goudbruin.
  • Voeg 1 el roomboter per persoon, de BBQ-rub (let op: pittig! Gebruik naar smaak), de knoflook, de Turkse groene peper en de ui toe en bak 5 - 6 minuten mee. 
Koolsla maken
3
  • Hak de verse kruiden grof.
  • Meng in een kom de rodekool, wittekool en wortel met de mayonaise, de wittewijnazijn en de helft van de verse kruiden. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng in een kleine kom de barbecuesaus met per persoon: 1 tl honing, 1/2 el water en 1/2 el sojasaus (zie Tip).
  • Haal de pan met oesterzwammen van het vuur en meng de saus erdoorheen.

Tip: Houd je van pittig? Voeg dan nog wat sambal of chilivlokken toe aan de marinade.

Serveren
4
  • Snijd de pita's open en verdeel ze over de borden.
  • Bestrijk de binnenkant van de pita's met 1 tl aioli per persoon.
  • Vul de pita's met de koolsla en de oesterzwammen. Verdeel de overige koolsla naast de pita's en garneer met de overige verse kruiden.
  • Serveer de pita's met de overige aioli.

Weetje: Wist je dat rodekool in vergelijking met veel andere groenten hoog scoort op gebied van calcium, vezels en vitamine C?