Pita's met falafel en yazzara-dip
Pita's met falafel en yazzara-dip

Pita's met falafel en yazzara-dip

Met mini-romaine, rode paprika en feta

Yazzara zorgt voor een kleurrijk feestje op je bord. Deze dip dankt zijn felle kleur aan de wortel en pompoen waarvan hij gemaakt is. Op smaak gebracht met gember, crème fraîche en laurier vormt dit een lekker frisse variatie op een dip als hummus, die je normaal vaak bij falafel eet.

Allergens:
Gluten
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

3 unit

Volkoren pitabrood

(Contains Gluten)

½ unit

Rode paprika

1 unit

Mini-romaine sla

125 g

Falafel

(May be present Soy, Gluten, Mustard)

25 g

Feta

(Contains Milk)

40 g

Yazzara

(Contains Milk)

Not included in your delivery

½ teaspoon

Mosterd

½ teaspoon

Honing

½ teaspoon

Wittewijnazijn

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

1 tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)4092 kJ
Calories978 kcal
Fat42 g
Saturated Fat8.6 g
Carbohydrate138 g
Sugar13.5 g
Dietary Fiber14 g
Protein28 g
Salt4.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Bowl

Cooking Steps

sla
1

• Verwarm de oven op 200 graden en bak de pita's in 6 – 8 minuten goudbruin, of toast de pita's in een broodrooster. • Snijd de rode paprika in blokjes. • Snijd de mini-romaine fijn.

sla
2

• Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de paprika 5 – 7 minuten. Breng op smaak met peper en zout. • Verhit ondertussen de overige olijfolie in een andere koekenpan op middelhoog vuur en bak de falafelballetjes in 3 – 4 minuten bruin. • Verbrokkel de feta.

falafel
3

Meng ondertussen in een kom de mini-romaine met de mosterd, honing, wittewijnazijn en extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

serveren
4

Serveer alles in bakjes op tafel en laat iedereen zelf naar smaak de pita's vullen met de mini-romaine, de paprika en de falafel. Garneer met de feta en serveer met de yazzara dip.