Yazzara zorgt voor een kleurrijk feestje op je bord. Deze dip dankt zijn felle kleur aan de wortel en pompoen waarvan hij gemaakt is. Op smaak gebracht met gember, crème fraîche en laurier vormt dit een lekker frisse variatie op een dip als hummus, die je normaal vaak bij falafel eet.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
3 unit
Volkoren pitabrood
(Contains Gluten)
½ unit
Rode paprika
1 unit
Mini-romaine sla
125 g
Falafel
(May be present Soy, Gluten, Mustard)
25 g
Feta
(Contains Milk)
40 g
Yazzara
(Contains Milk)
½ teaspoon
Mosterd
½ teaspoon
Honing
½ teaspoon
Wittewijnazijn
½ tablespoon
Extra vierge olijfolie
1 tablespoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout
• Verwarm de oven op 200 graden en bak de pita's in 6 – 8 minuten goudbruin, of toast de pita's in een broodrooster. • Snijd de rode paprika in blokjes. • Snijd de mini-romaine fijn.
• Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de paprika 5 – 7 minuten. Breng op smaak met peper en zout. • Verhit ondertussen de overige olijfolie in een andere koekenpan op middelhoog vuur en bak de falafelballetjes in 3 – 4 minuten bruin. • Verbrokkel de feta.
Meng ondertussen in een kom de mini-romaine met de mosterd, honing, wittewijnazijn en extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer alles in bakjes op tafel en laat iedereen zelf naar smaak de pita's vullen met de mini-romaine, de paprika en de falafel. Garneer met de feta en serveer met de yazzara dip.