Pita's met kruidige kip en salade
Pita's met kruidige kip en salade

Pita's met kruidige kip en salade

Met geroosterde kikkererwten, komkommer en yoghurt-tahinsaus

Onze slager heeft de kip alvast voor je gekruid met ras el hanout, wat zoiets betekent als 'het beste van de winkel', een kruidenmengsel met sterke, warme smaken. Kikkererwten zijn erg voedzaam, ze zitten vol vezels en eiwitten.

Allergens:
Gluten
Milk
Sesame

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

¼ can

Kikkererwten

¼ teaspoon

Cayennepeper

2 unit

Volkoren pitabrood

(Contains Gluten)

½ unit

Rode ui

100 g

Kippendijstukjes

½ unit

Mini-romaine sla

½ unit

Komkommer

25 g

Yoghurt-tahinsaus

(Contains Milk, Sesame May be present Peanuts, Tree nuts)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Zonnebloemolie

1 teaspoon

Witte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3247 kJ
Calories776 kcal
Fat29 g
Saturated Fat6.7 g
Carbohydrate87 g
Sugar10.4 g
Dietary Fiber11 g
Protein36 g
Salt1.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Parchment Paper
Baking Sheet
Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

bakken
1

• Verwarm de oven voor op 200 graden. • Laat de kikkererwten goed uitlekken. • Meng de kikkererwten op een bakplaat met bakpapier met de helft van de zonnebloemolie, de cayennepeper, peper en zout. • Rooster 10 – 12 minuten in de oven. Leg na 8 minuten de pitabroodjes naast de kikkererwten op de bakplaat.

bakken
2

• Snipper ondertussen de rode ui. • Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de gekruide kippendijstukjes met de rode ui in 6 – 8 minuten gaar. • Snijd ondertussen de mini-romainesla in repen en snijd de komkommer in kleine blokjes.

salade
3

• Meng in een saladekom de helft van de yoghurt-tahin saus met de witte balsamicoazijn, peper en zout. • Meng bijna alle mini-romaine, de geroosterde kikkererwten en de komkommer door de dressing.

serveren
4

• Serveer de pitabroodjes aan tafel en laat iedereen de broodjes naar smaak beleggen met de overige miniromaine, de kip en de yoghurt-tahinsaus. • Serveer met de salade.