Met dit gerecht waan je je in het Verre Oosten. Het gehakt is gekruid met cayennepeper, citroengras en galanga - ook wel bekend als laoswortel. Deze wortel is familie van de gemberwortel, maar heeft een uitgesproken eigen smaak: fris en verrassend. Zet alles in aparte schaaltjes op tafel, zodat iedereen lekker zelf kan pakken.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
2 unit
Volkoren pitabrood
(Contains Gluten)
10 g
Pijnboompitten
(May be present Tree nuts, Peanuts, Sesame)
1 unit
Tomaat
½ unit
Komkommer
120 g
Rundergehakt met oosterse kruiden
6 leaves
Verse munt
(May be present Celery)
½ unit
Citroen
40 g
Hummus met ras el hanout
(Contains Sesame)
½ teaspoon
Paprikapoeder
½ tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
¾ tablespoon
Extra vierge olijfolie
to taste
Peper en zout
• Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de volkoren pita's 4 – 6 minuten of toast ze in een broodrooster. • Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de pijnboompitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. • Snijd de tomaat en de komkommer in kleine blokjes en leg in een saladekom.
• Verhit de roomboter in een koekenpan en bak het gekruide rundergehakt in 4 – 6 minuten los. • Snijd de blaadjes munt in reepjes en voeg toe aan de saladekom. • Meng de salade met de extra vierge olijfolie, peper en zout.
• Pers de citroen uit. • Meng in een kleine kom de hummus met 1 tl citroensap per persoon. • Schep het rundergehakt op een klein bord, schep de hummus er in het midden op. • Garneer met het paprikapoeder en de pijnboompitten.
• Serveer de hummus met rundergehakt, de salade, het overige citroensap en de pita's aan tafel zodat iedereen zelf zijn eigen broodje kan vullen. Vul met eerst wat frisse salade en top af met het gehakt en de hummus.