Pittig spiegelei in kimchisaus
Pittig spiegelei in kimchisaus

Pittig spiegelei in kimchisaus

met knoflook-gemberrijst en Koreaans gekruide wokgroenten

Jasmijnrijst lijkt qua structuur, uiterlijk en voedingswaarde op basmatirijst. Toch zijn ze niet hetzelfde. Jasmijnrijst heeft namelijk een iets sterkere smaak.

Tags:
Veggie
Allergens:
Wheat
Sesame
Soy

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Vegetable mix

2 piece

Egg

75 g

Jasmine rice

1 piece

Scallions

20 g

Kimchi sauce

½ piece

Garlic

1 cm

Fresh ginger

½ sachet(s)

Korean-style spice mix

(Contains Wheat, Sesame, Soy)

Not included in your delivery

180 milliliters

Low sodium vegetable stock

to taste

Salt and pepper

1.5 tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories682 kcal
Energy (kJ)2853 kJ
Fat31 g
Saturated Fat6 g
Carbohydrate72 g
Sugar8 g
Dietary Fiber6.6 g
Protein24 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Casserole

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon.
  • Rasp de gember met een fijne rasp.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en het groene gedeelte apart van elkaar.



Tip: Wist je dat bosui vergeleken met andere groenten veel calcium bevat? Je vindt het ook in boerenkool en paksoi.

Knoflook-gemberrijst maken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur.
  • Voeg de knoflook, het witte gedeelte van de bosui en de gember toe en bak 1 - 2 minuten.
  • Voeg de rijst en bouillon toe. Breng aan de kook. Zet dan het vuur lager en kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten.
  • Haal de pan van het vuur en laat afgedekt staan tot serveren.
Bakken
3
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan en bak de wokgroenten en de Koreaanse kruiden 4 - 6 minuten op middelhoog vuur.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur, voeg de kimchisaus toe en verdeel de saus over de pan.
  • Breek voorzichtig twee eieren per persoon in de koekenpan en bak 4 - 5 minuten, of tot het eiwit gestold en het eigeel nog zacht is (zie Tip). Breng op smaak met zout.
  • Zet het vuur van de wokgroenten uit. Voeg de rijst toe aan de hapjespan en meng door. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Houd je niet van lopend eigeel? Gebruik dan een spatel om de eieren om te draaien en bak nog 1 minuut aan de andere kant.

Serveren
4
  • Verdeel de rijst met groenten over de borden.
  • Leg de spiegeleieren erbovenop.