Pittige curry met kip en rijst
Pittige curry met kip en rijst

Pittige curry met kip en rijst

met paprika, cherrytomaten en verse koriander

Kippendij wordt gezien als het smaakvolste stukje van de kip. In dit recept is het alvast voorgesneden, waardoor je deze curry al binnen 15 minuten op tafel zet!

Tags:
Extra Veggies
Allergens:
Soy
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

75 g

Jasmine rice

½ piece

Bell pepper

90 milliliters

Coconut milk

5 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

½ sachet(s)

African-inspired spice mix

½ can

Tinned cherry tomatoes

5 g

Fresh coriander

(May be present Celery)

25 g

Chopped ​​onion

½ sachet(s)

Yellow curry spices

1 piece

Garlic

¼ piece

Red chili pepper

5 g

Ginger paste

100 g

Chicken thigh strips with kebab spices

Not included in your delivery

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

¾ tablespoon

Sunflower oil

½ teaspoon

Sugar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3085 kJ
Calories737 kcal
Fat31.2 g
Saturated Fat16.8 g
Carbohydrate79.4 g
Sugar14.4 g
Dietary Fiber8.4 g
Protein30 g
Salt3.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Pan
Large Frying Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan voor de rijst, voeg 1/4 bouillonblokje per persoon toe en kook de rijst 12 - 15 minuten (zie Tip). Giet daarna af en laat uitstomen.
  • Meng in een kom de kippendijreepjes met de Afrikaanse kruidenmix en 1/2 el zonnebloemolie per persoon, peper en zout. Laat marineren tot verder gebruik.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika in reepjes.
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn.

Tip: Wil je tijd besparen? Gebruik dan een waterkoker om snel kokend water te hebben.

Groenten en kip bakken
2
  • Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een grote hapjespan op middelhoog vuur.
  • Voeg de gesneden ui en de gele currykruiden toe en fruit 1 minuut.
  • Voeg vervolgens de gemarineerde kippendijreepjes, paprika, rode peper, gemberpuree en knoflook toe en bak nog 4 - 6 minuten (zie Tip).
  • Blus af met de sojasaus.

Tip: Houd je van extra pittig en heb je sambal in huis? Voeg dit dan naar smaak aan de curry toe.

Curry maken
3
  • Voeg vervolgens de cherrytomaten in blik, de kokosmelk en 1/2 tl suiker per persoon toe aan de groenten.
  • Laat nog 3 - 4 minuten pruttelen en breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd ondertussen de koriander fijn.

Weetje: Wist je dat tomaten uit blik bijna net zoveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten? In totaal bevat dit gerecht meer dan 300 gram groente, en dat voor een maaltijd die in 15 minuten op tafel staat.

Serveren
4
  • Verdeel de rijst over de borden.
  • Verdeel de curry met kip over de rijst.
  • Garneer met de koriander (zie Tip).

Tip: Is niet iedereen liefhebber van koriander? Laat het dan achterwege of serveer apart, zodat je de koriander zelf naar smaak kunt toevoegen.