Wist je dat dit gerecht bij onze zuiderburen scampi diabolique heet?
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
120 g
Shrimp
0.13 piece
White wine
(Contains Sulphites)
125 g
Fresh pappardelle
½ piece
Onion
100 milliliters
Cooking cream
(Contains Milk)
1 piece
Garlic
30 g
Tomato ketchup
1.5 teaspoon
Ground paprika
½ sachet(s)
Curry powder
(Contains Celery, Mustard)
5 g
Fresh chives
1 piece
Tomato
½ piece
Courgette
¼ piece
Low sodium vegetable stock cube
1 tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de tomaat en de pappardelle. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bieslook fijn. Snijd de courgette in de lengte in vieren en snijd vervolgens in dunne plakjes.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en ui 2 - 3 minuten. Voeg per persoon: 1 1/2 tl kerriepoeder en 1 1/2 tl paprikapoeder toe. Bak 1 minuut. Voeg vervolgens de tomatenketchup toe. Roerbak 1 - 2 minuten. Blus af met 1 1/2 el witte wijn per persoon en laat de alcohol al roerend verdampen. Voeg daarna de room en 1 el water per persoon toe aan de koekenpan. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon erboven. Roer goed door en laat 4 - 6 minuten inkoken. Verlaag het vuur en laat zachtjes pruttelen.
Verhit ondertussen in een andere koekenpan 1/2 el olijfolie per persoon. Bak de courgette 6 - 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de onderkant van elke tomaat kruislings in en dompel ze 20 seconden onder in de pan met kokend water. Haal ze eruit met een schuimspaan en pel de tomaat. Laat de pan met kokend water op het vuur staan. Snijd de tomaat daarna heel fijn. Meng in een kom de tomaat met de helft van de bieslook, breng op smaak met peper en zout en bewaar apart.
Kook de pappardelle, afgedekt, in 3 - 4 minuten gaar in dezelfde pan van de tomaten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen (zie Tip). Voeg de courgette toe aan de pan met saus wanneer de courgette goudbruin kleurt.
Tip: Meng eventueel een scheutje extra vierge olijfolie door de pasta zodat de pasta niet aan elkaar blijft plakken.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Dep ondertussen de garnalen droog met keukenpapier. Bak de garnalen 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en roer vlak voor serveren met de tomaat door de saus.
Verdeel de pappardelle over de borden en schep de saus eroverheen. Garneer met de overige bieslook.