Speciaal ingrediënt in je box! De pappardelle komt van De Pastafabriek, een Italiaans familiebedrijf waar iedereen met passie en liefde de verse pasta maakt.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
120 g
Shrimp
(Contains Schaaldieren)
25 milliliters
White wine
(Contains Zwaveldioxide en sulfiet)
125 g
Fresh pappardelle
(Contains Ei, Tarwe)
½ piece
Onion
½ piece
Garlic
30 g
Tomato ketchup
1.5 teaspoon
Ground paprika
½ sachet(s)
Curry powder
(Contains Selderij, Mosterd)
5 g
Fresh chives
(May be present Selderij)
1 piece
Tomato
½ piece
Courgette
75 g
Cooking cream
(Contains Melk (inclusief lactose))
¼ piece
Low sodium vegetable stock cube
1 tablespoon
Olive oil
25 milliliters
Water
to taste
Salt and pepper
Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan voor de tomaat en de pappardelle. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bieslook fijn. Snijd de courgette in de lengte in vieren en snijd vervolgens in dunne plakjes.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en ui 2 - 3 minuten. Voeg per persoon: 1 1/2 tl kerriepoeder en 1 1/2 tl paprikapoeder toe. Bak 1 minuut. Voeg vervolgens de tomatenketchup toe. Roerbak 1 - 2 minuten. Blus af met 1 1/2 el witte wijn per persoon en laat de alcohol al roerend verdampen. Voeg daarna de room en het water toe aan de koekenpan. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon erboven. Roer goed door en laat 4 - 6 minuten inkoken. Verlaag het vuur en laat zachtjes pruttelen.
Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een tweede koekenpan op middelhoog vuur Bak de courgette 6 - 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de onderkant van elke tomaat kruislings in en dompel ze 20 seconden onder in de pan met kokend water. Haal ze eruit met een schuimspaan en pel de tomaat. Laat de pan met kokend water op het vuur staan. Snijd de tomaat daarna heel fijn. Meng in een kom de tomaat met de helft van de bieslook, breng op smaak met peper en zout en bewaar apart.
Kook de pappardelle in 3 - 4 minuten gaar in dezelfde pan van de tomaat. Giet af en laat uitstomen (zie Tip). Voeg de courgette toe aan de pan met saus wanneer de courgette goudbruin kleurt.
Tip: Meng eventueel een scheutje extra vierge olijfolie door de pasta zodat de pasta niet aan elkaar blijft plakken.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Dep ondertussen de garnalen droog met keukenpapier. Bak de garnalen 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en roer vlak voor serveren met de tomaat door de saus.
Verdeel de pappardelle over de borden en schep de saus eroverheen. Garneer met de overige bieslook.
Weetje: Wist je dat garnalen weinig calorieën bevatten, maar wel rijk zijn aan eiwitten en calcium?