Wist je dat kokosmelk niet direct uit de noot komt? Het witte vruchtvlees van de kokosnoot wordt namelijk eerst met water gemengd en vervolgens uitgeknepen.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Onion
1 piece
Garlic
2 cm
Fresh ginger
½ sachet(s)
Yellow curry spices
75 g
Basmati rice
90 milliliters
Coconut milk
½ sachet(s)
East Asian-style sauce
(Contains Soy, Wheat)
¼ pack
Chopped tomatoes
½ pack
Mixed beans
50 g
Green beans
50 g
Spinach
15 g
Crispy fried onions
(Contains Wheat May be present Sesame, Gluten, Peanuts, Tree nuts)
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
Sunflower oil
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Snipper de ui. Rasp de gember fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit een hapjespan, zonder olie, op middelhoog vuur. Bak de gele currykruiden ongeveer 1 minuut aan, of totdat ze goed beginnen te geuren. Voeg 1/2 el zonnebloemolie per persoon toe en meng goed. Voeg de knoflook, ui en gember toe en bak 2 minuten.
Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd ze in 3 gelijke stukken. Voeg de kokosmelk, tomatenblokjes en zoete Aziatische saus toe aan de hapjespan. Meng goed door en laat 4 - 5 minuten sudderen. Laat de gemengde bonen uitlekken in een vergiet.
Tip: Wist je dat dit gerecht de helft van de ADH vezels bevat? De voornaamste bron zijn de bonen, aangevuld door meer dan 200 gram groente. Vezels zijn goed voor je darmflora, en dat zorgt weer voor een sterke weerstand en een energiek gevoel. Daarnaast voel je je door veel vezels langer verzadigd.
Voeg de sperziebonen toe en laat nog 5 minuten zachtjes koken. Voeg in de laatste 2 minuten de gemengde bonen en de spinazie toe. Breng op smaak met flink wat peper en zout. Verdeel de rijst over de borden en schep de curry eroverheen. Garneer met de gefrituurde uitjes.