Pittige kokoscurry met sperziebonen
Pittige kokoscurry met sperziebonen

Pittige kokoscurry met sperziebonen

met spinazie en bruine rijst

Gefrituurde uitjes zijn niet alleen knapperig en smaakvol, maar ze voegen ook een aantal antioxidanten toe aan je maaltijd. Hierdoor zijn ze de perfecte topping voor dit gerecht!

Tags:
Plant-based
Allergens:
Soy
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

½ piece

Garlic

1.5 teaspoon

Fresh ginger

½ sachet(s)

Yellow curry spices

75 g

Quick-cook brown rice

90 milliliters

Coconut milk

½ sachet(s)

East Asian-style sauce

(Contains Soy, Wheat)

65 g

Red cherry tomatoes

½ pack

Mixed beans

50 g

Spinach

15 g

Crispy fried onions

(Contains Wheat May be present Sesame, Gluten, Peanuts, Tree nuts)

¼ piece

Red chili pepper

50 g

Green beans

Not included in your delivery

50 milliliters

Low sodium vegetable stock

½ tablespoon

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3184 kJ
Calories761 kcal
Fat31.8 g
Saturated Fat18.1 g
Carbohydrate88.4 g
Sugar12.7 g
Dietary Fiber18.1 g
Protein21.2 g
Salt1.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Pan with Lid
Casserole
Strainer

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst.
  • Snipper de ui. Rasp de gember fijn.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn.
  • Bereid de bouillon.
Bakken
2
  • Verhit een hapjespan zonder olie op middelhoog vuur.
  • Bak de gele currykruiden ongeveer 1 minuut, of tot het begint te geuren. Voeg 1/2 el zonnebloemolie per persoon toe en roer goed door.
  • Voeg de knoflook, ui, rode peper en gember toe en bak 2 minuten.
  • Kook de rijst, afgedekt, in 10 minuten gaar in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Groenten snijden
3
  • Voeg de bouillon, kokosmelk en zoete Aziatische saus toe aan de hapjespan.
  • Roer goed door en laat 4 - 5 minuten sudderen, of tot de saus iets is ingedikt.
  • Halveer ondertussen de cherrytomaten. Laat de gemengde bonen uitlekken in een vergiet.
  • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd in drie stukken.
Serveren
4
  • Voeg de cherrytomaten en de sperziebonen toe en laat nog 5 minuten zachtjes koken. Voeg de bonen en de spinazie toe en laat nog 2 minuten koken.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de rijst over de borden en schep de curry eroverheen. Garneer met de gefrituurde uitjes.