Pittige kokossoep met schelvis
Pittige kokossoep met schelvis

Pittige kokossoep met schelvis

Met udonnoedels, snijbonen en peen

Udonnoedels zijn de dikste van alle Japanse noedels. Je kunt ze op veel manieren bereiden, maar in Japan worden ze, net als in dit gerecht, vooral in een soep of bouillon gegeten. Citroengras wordt ook wel 'sereh' genoemd en geeft deze soep een fris, Aziatisch tintje.

Allergens:
Gluten
Soy
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 unit

Knoflookteen

100 g

Snijbonen

½ unit

Peen

125 milliliters

Kokosmelk

1 teaspoon

Gemalen citroengras

10 milliliters

Sojasaus

(Contains Gluten, Soy)

1 unit

Schelvisfilet zonder huid

(Contains Fish)

100 g

Verse udonnoedels

(Contains Gluten)

Not included in your delivery

300 milliliters

Groentebouillon

1 tablespoon

Zonnebloemolie

½ teaspoon

Sambal

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2393 kJ
Calories572 kcal
Fat31 g
Saturated Fat21.6 g
Carbohydrate45 g
Sugar9.1 g
Dietary Fiber8 g
Protein28 g
Salt7.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Wok
Pan with Lid

Cooking Steps

Snijbonen snijden
1

Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de steelaanzet van de snijbonen en snijd de snijbonen in kleine stukjes.

Peen snijden
2

Snijd de peen in de lengte in kwarten en vervolgens in kleine blokjes. Roer de kokosmelk door of schud het pakje om, zodat eventuele klontjes verdwijnen.

Fruiten en bakken
3

Verhit de zonnebloemolie in een wok of soeppan met deksel en fruit de knoflook 1 – 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de peen toe en bak in 4 – 6 minuten beetgaar. Voeg in de laatste 30 seconden de sambal en het gemalen citroengras toe.

Koken en snijden
4

Voeg de bouillon, kokosmelk, sojasaus en snijbonen toe, doe het deksel op de pan en breng het geheel aan de kook. Kook de soep 6 minuten op laag vuur. Dep ondertussen de schelvis droog met keukenpapier en snijd de vis in blokjes van 2 cm.

Soep vullen
5

Voeg de schelvis toe aan de wok of soeppan en laat de soep nog 2 minuten afgedekt koken. Haal het deksel van de pan, voeg de udonnoedels toe en kook nog 2 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de kokos-vissoep over de kommen.