Schelvis is het hoofdingrediënt van welk bekende streetfoodgerecht? (Het juiste antwoord is: Fish & chips)
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 unit
Knoflookteen
100 g
Snijbonen
150 g
Wortel
125 milliliters
Kokosmelk
1 teaspoon
Gemalen citroengras
10 milliliters
Sojasaus
(Contains Gluten, Soy)
1 unit
Schelvisfilet
(Contains Fish)
100 g
Verse udonnoedels
(Contains Gluten)
300 milliliters
Groentebouillon
1 tablespoon
Zonnebloemolie
½ teaspoon
Sambal
Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de steelaanzet van de snijbonen en snijd de snijbonen in kleine stukjes.
Snijd de wortel in de lengte in kwarten en vervolgens in kleine blokjes. Schud of roer de klontjes uit de kokosmelk.
Verhit de zonnebloemolie in een wok of soeppan met deksel en fruit de knoflook 1 - 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de wortel toe en bak in 4 - 6 minuten beetgaar. Voeg in de laatste 30 seconden de sambal en het gemalen citroengras toe.
Voeg de bouillon, kokosmelk, sojasaus en snijbonen toe. Dek de pan af en breng het geheel aan de kook. Kook de soep 6 minuten op laag vuur. Dep ondertussen de schelvis droog met keukenpapier en snijd de schelvis in blokjes van 2 cm.
Voeg de schelvis toe aan de wok of soeppan en laat de soep nog 2 minuten afgedekt koken. Haal het deksel van de pan, voeg de udonnoedels toe en kook nog 2 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de kokossoep met schelvis over de kommen.