Pittige kokossoep met schelvis
Pittige kokossoep met schelvis

Pittige kokossoep met schelvis

met verse udonnoedels, snijbonen en wortel

Schelvis is het hoofdingrediënt van welk bekende streetfoodgerecht? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Allergens:
Soy
Wheat
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

3 piece

Garlic

100 g

Romano beans

1 piece

Carrot

125 milliliters

Coconut milk

⅓ sachet(s)

Ground lemongrass

5 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

1 piece

Fillet of haddock

100 g

Fresh udon noodles

(Contains Gluten, Wheat)

Not included in your delivery

300 milliliters

Low sodium vegetable stock

1 tablespoon

Sunflower oil

½ teaspoon

Sambal

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories606 kcal
Energy (kJ)2538 kJ
Fat31 g
Saturated Fat21 g
Carbohydrate50 g
Sugar11 g
Dietary Fiber11.2 g
Protein28 g
Salt5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Soup pan with lid
Paper Towel

Cooking Steps

Snijbonen snijden
1

Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de steelaanzet van de snijbonen en snijd de snijbonen in kleine stukjes. Snijd de wortel in de lengte in kwarten en vervolgens in kleine blokjes.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de benodigde hoeveelheid bouillonblokje voor 300 ml water en vervang de sambal door chilipoeder of -vlokken.

Smaakmakers bereiden
2

Verhit de zonnebloemolie in een wok of soeppan met deksel en fruit de knoflook 1 - 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de wortel toe en bak in 4 - 6 minuten beetgaar. Voeg in de laatste 30 seconden de sambal en het gemalen citroengras toe. Voeg de bouillon, kokosmelk, sojasaus en snijbonen toe. Dek de pan af en breng het geheel aan de kook. Kook de soep 6 minuten op laag vuur.

Soep afmaken
3

Dep de schelvis droog met keukenpapier en snijd de schelvis in blokjes van 2 cm. Voeg de schelvis toe aan de wok of soeppan en laat de soep nog 2 minuten afgedekt koken. Haal het deksel van de pan, voeg de udonnoedels toe en kook nog 2 minuten mee.

Tip: Schelvis is rijk aan jodium – een belangrijk mineraal voor de schildklier, stofwisseling en groei van kinderen.

Soep serveren
4

Breng de soep eventueel verder op smaak met peper, zout of sojasaus. Verdeel de kokossoep met schelvis over de kommen.