Schelvis is het hoofdingrediënt van welk bekende streetfoodgerecht? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
3 piece
Garlic
100 g
Romano beans
1 piece
Carrot
125 milliliters
Coconut milk
⅓ sachet(s)
Ground lemongrass
5 milliliters
Soy sauce
(Contains Soy, Wheat)
1 piece
Fillet of haddock
100 g
Fresh udon noodles
(Contains Gluten, Wheat)
300 milliliters
Low sodium vegetable stock
1 tablespoon
Sunflower oil
½ teaspoon
Sambal
to taste
Salt and pepper
Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de steelaanzet van de snijbonen en snijd de snijbonen in kleine stukjes. Snijd de wortel in de lengte in kwarten en vervolgens in kleine blokjes.
Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de benodigde hoeveelheid bouillonblokje voor 300 ml water en vervang de sambal door chilipoeder of -vlokken.
Verhit de zonnebloemolie in een wok of soeppan met deksel en fruit de knoflook 1 - 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de wortel toe en bak in 4 - 6 minuten beetgaar. Voeg in de laatste 30 seconden de sambal en het gemalen citroengras toe. Voeg de bouillon, kokosmelk, sojasaus en snijbonen toe. Dek de pan af en breng het geheel aan de kook. Kook de soep 6 minuten op laag vuur.
Dep de schelvis droog met keukenpapier en snijd de schelvis in blokjes van 2 cm. Voeg de schelvis toe aan de wok of soeppan en laat de soep nog 2 minuten afgedekt koken. Haal het deksel van de pan, voeg de udonnoedels toe en kook nog 2 minuten mee.
Tip: Schelvis is rijk aan jodium – een belangrijk mineraal voor de schildklier, stofwisseling en groei van kinderen.
Breng de soep eventueel verder op smaak met peper, zout of sojasaus. Verdeel de kokossoep met schelvis over de kommen.