Pittige risotto met bleekselderij en courgette
Pittige risotto met bleekselderij en courgette

Pittige risotto met bleekselderij en courgette

met mozzarella en basilicum

Heb je bleekselderij over? Probeer eens de typisch Amerikaanse snack ants on a log - selderijstengels met pindakaas en rozijntjes!

Allergens:
Celery
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Rode ui

1 unit

Knoflookteen

1.5

Bleekselderij

(Contains Celery)

¼ unit

Rode peper

½ unit

Courgette

2.5 g

Vers basilicum

(Contains Celery)

75 g

Risottorijst

65 g

Mozzarella

(Contains Milk)

10 g

Geraspte Italiaanse kaas

(Contains Milk)

Not included in your delivery

300 milliliters

Groentebouillon

½ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2510 kJ
Calories600 kcal
Fat24 g
Saturated Fat16 g
Carbohydrate71 g
Sugar4 g
Dietary Fiber4 g
Protein22 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Wok or sautépan

Cooking Steps

Groenten snijden
1

Snipper de rode ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bleekselderij in de lengte doormidden en snijd in blokjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de courgette in blokjes van 2 cm. Pluk de blaadjes van de takjes basilicum, bewaar de takjes en hak de blaadjes fijn. Bereid de bouillon, en voeg hier de basilicumtakjes aan toe.

Fruiten
2

Verhit de roomboter in een wok of hapjespan en fruit de rode ui, knoflook en bleekselderij 5 minuten op middelhoog vuur. Draai het vuur laag, voeg de rode peper en risottorijst toe en bak al roerend 1 minuut. Haal de basilicumtakjes uit de bouillon en voeg 1/3 van de bouillon toe. Laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door.

Risotto afmaken
3

Voeg, zodra de bouillon door de korrels is opgenomen, weer ⅓ van de bouillon toe, en laat de risotto de bouillon weer langzaam opnemen. Voeg de courgette en overige bouillon toe aan de risotto. De risotto is gaar zodra de korrel vanbuiten zacht is en nog een lichte bite heeft vanbinnen. Dit duurt ongeveer 20 - 25 minuten. Voeg eventueel extra water toe als de risotto te droog wordt.

Mozzarella scheuren
4

Scheur ondertussen de mozzarella klein.

Op smaak brengen
5

Haal de pan van het vuur. Roer de mozzarella en de helft van het basilicum door de risotto. Breng de risotto eventueel op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de risotto over de borden en garneer met het overige basilicum en de geraspte Italiaanse kaas.