Weet jij wat risottorijst zo geschikt maakt voor dit gerecht? De rijstkorrels bevatten meer zetmeel dan andere rijstsoorten, wat zorgt voor een extra romige structuur.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Red onion
1 piece
Garlic
75 g
Risotto rice
25 g
Grated mature cheese
½ piece
Leek
¼ piece
Red chili pepper
25 g
Bacon lardons
30 g
Arugula
1 piece
Chicken breast with garlic & herbs
to taste
Salt and pepper
¼ piece
Low sodium vegetable stock cube
1 tablespoon
[Plant-based] butter
½ tablespoon
Olive oil
Bereid de bouillon voor de risotto met per persoon: 1/4 bouillonblokje in 200 ml water. Snipper de rode ui. Halveer de prei in de lengte en snijd in dunne halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn.
Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de benodigde hoeveelheid van het bouillonblokje.
Verhit de olijfolie en 1/2 el roomboter per persoon in een pan en fruit de rode ui, rode peper, knoflook en prei 2 – 3 minuten op middelmatig vuur. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 1 minuut. Voeg 1⁄3 van de bouillon toe en laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door.
Tip: Heb je nog een restje witte wijn in huis? Dit is een klassieke smaakmaker in risotto. Blus bij de rijst af met een scheutje witte wijn voor je de bouillon toevoegt.
Voeg zodra de bouillon door de risottokorrels is opgenomen weer 1/3 van de bouillon toe en herhaal dit met de rest van de bouillon. De risotto is gaar zodra de korrel vanbuiten zacht is en nog een lichte bite heeft vanbinnen. Dit duurt ongeveer 20 - 25 minuten. Voeg eventueel extra water toe om de korrel nog verder te garen.
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de spekblokjes 3 - 4 minuten. Schep de spekjes uit de pan in een kleine kom en zet apart. Verhit in dezelfde pan 1/2 el roomboter per persoon op middelhoog vuur en bak de kipfilet 2 - 3 minuten per kant. Verlaag het vuur en bak de kip nog 4 - 5 minuten, of tot de kipfilet gaar is.
Tip: Houd je van krokante spekjes? Bak de spekjes dan 5 - 6 minuten.
Haal de pan van het vuur. Roer de geraspte kaas door de risotto en meng met de helft van de rucola. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de risotto over de borden met de plakjes kipfilet erbovenop. Garneer met de spekblokjes en de overige rucola.
Tip: Wist je dat 30 gram rucola al meer ijzer, calcium en vitamine A bevat dan 100 gram van de meeste andere groenten?