We hebben samen met onze leverancier een nieuwe rode currypasta ontwikkeld. Rode curry is een van de populairste gerechten uit de Thaise keuken. Onze variant is gemaakt van onder andere rode paprika, kokos, knoflook en gember. Je fruit de currypasta kort aan om de smaken intenser te maken.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
10 g
Gezouten cashewnoten
(Contains Peanuts, Tree nuts)
85 g
Zilvervliesrijst
50 g
Rode currypasta
(Contains Gluten, Soy, Milk)
150 g
Pompoenblokjes
75 milliliters
Kokosmelk
100 g
Spinazie
(May be present Celery)
5 milliliters
Sojasaus
(Contains Gluten, Soy)
½ tablespoon
Zonnebloemolie
to taste
Peper en zout
Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst.
Verhit een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur en rooster de cashewnoten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Kook de rijst in de pan met deksel, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit ondertussen de zonnebloemolie in de wok of hapjespan en fruit de rode currypasta 1 minuut op laag vuur. Voeg vervolgens de pompoenblokjes en kokosmelk toe, dek de pan af en laat 8 - 10 minuten zachtjes koken. Scheur daarna de spinazie klein boven de pan en laat, eventueel in delen, slinken. Voeg eventueel een extra scheutje water of kokosmelk toe als je de saus wilt verdunnen. Breng op smaak met de sojasaus, peper en eventueel zout.
Hak ondertussen de cashewnoten grof.
Verdeel de rijst en pompoencurry over de borden. Bestrooi met de cashewnoten.