Pittige roerbak met udonnoedels en gemarineerde eieren
Pittige roerbak met udonnoedels en gemarineerde eieren

Pittige roerbak met udonnoedels en gemarineerde eieren

met sperziebonen, honingpinda's en komkommersalade

In dit recept marineer je gekookte eieren in een kruidig sausje van kerrie en honingpinda's. Houd je van extra pittig? Voeg dan nog een schep sambal toe!

Tags:
Veggie
Allergens:
Gluten
Wheat
Peanuts
Soy

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time45 minutes
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

1 piece

Garlic

1 cm

Fresh ginger

¼ piece

Red chili pepper

2 piece

Egg

105 g

Green beans

½ piece

[Persian] cucumber

10 g

Hot honey peanuts

200 g

Fresh udon noodles

(Contains Gluten, Wheat)

1 tube

Peanut butter

(Contains Peanuts May be present Tree nuts)

½ sachet(s)

Yellow curry spices

10 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

15 g

Vegetarian krupuk

Not included in your delivery

1 tablespoon

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

1 tablespoon

[Reduced salt] ketjap manis

½ tablespoon

White balsamic vinegar

½ teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

Nutrition Values

Calories864 kcal
Energy (kJ)3616 kJ
Fat37 g
Saturated Fat7 g
Carbohydrate98 g
Sugar21 g
Dietary Fiber7.6 g
Protein31 g
Salt5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Bowl
Plastic Bag
Salad Bowl
Pan with Lid
Wok or sautépan with lid

Cooking Steps

Snijden
1

Breng ruim water aan de kook in een steelpan met deksel voor de eieren. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Kook de eieren 5 - 8 minuten in de steelpan. Laat de eieren schrikken onder koud water en pel ze.

Ei marineren
2

Hak ¼ van de pikante honingpinda’s fijn. Meng in een kom 1/3 van de gele currykruiden, de fijngehakte pinda’s en 1 el water per persoon. Voeg ondertussen de eieren toe aan de kom met het pindamengsel en meng zorgvuldig. Dek de kom af met plasticfolie en bewaar apart.

3

Kook ruim water in een pan met deksel voor de sperziebonen. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd in drie gelijke stukken. Snijd de komkommer in halve plakken. Meng in een saladekom de honing met de witte balsamicoazijn. Roer de komkommer door de dressing, breng op smaak met peper en zout en zet apart.

4

Kook de sperziebonen, afgedekt, in 3 - 4 minuten gaar. Voeg de verse udonnoedels toe aan de sperziebonen en kook nog 1 minuut. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel. Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel. Bak de knoflook, gember, rode peper en overige currykruiden 1 - 2 minuten op middelhoog vuur.

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je daar niet van of eten er kinderen mee? Voeg dan minder toe of serveer apart.

5

Voeg de pindakaas, sojasaus, ketjap en 3 el water per persoon toe aan de pan. Zet het vuur hoog en roer goed door elkaar. Voeg dan de sperziebonen en de noedels toe. Roerbak 2 - 3 minuten op middelhoog vuur.

Tip: 1. Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de sojasaus toe. Wie wil kan na het serveren eventueel naar smaak meer toevoegen.

  1. Voeg eventueel nog wat water toe als het geheel te droog lijkt.

Serveren
6

Verdeel de noedels met sperziebonen over de borden. Bestrooi met de overige honingpinda’s en serveer met de curry-eieren, de komkommersalade en de kroepoek.