Pittige roerbak met udonnoedels en gemarineerde eieren
Pittige roerbak met udonnoedels en gemarineerde eieren

Pittige roerbak met udonnoedels en gemarineerde eieren

met sperziebonen, honingpinda's en komkommersalade

In dit recept marineer je gekookte eieren in een kruidig sausje van kerrie en honingpinda's. Houd je van extra pittig? Voeg dan nog een schep sambal toe!

Tags:
Veggie
Allergens:
Egg
Peanuts
Gluten
Wheat
Soy

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time45 minutes
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

1 teaspoon

Fresh ginger

¼ piece

Red chili pepper

2 piece

Egg

(Contains Egg)

100 g

Green beans

½ piece

[Persian] cucumber

10 g

Hot honey peanuts

(Contains Peanuts May be present Sesame, Tree nuts)

200 g

Fresh udon noodles

(Contains Gluten, Wheat)

1 tube

Peanut butter

(Contains Peanuts May be present Tree nuts)

½ sachet(s)

Yellow curry spices

10 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

Not included in your delivery

½ tablespoon

White balsamic vinegar

1 tablespoon

Sunflower oil

1 tablespoon

[Reduced salt] ketjap manis

½ teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories815 kcal
Energy (kJ)3412 kJ
Fat35.8 g
Saturated Fat6.8 g
Carbohydrate86.7 g
Sugar21.5 g
Dietary Fiber7.4 g
Protein34.1 g
Salt4.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Lidded saucepan
Lidded saucepan
Bowl
Plastic Wrap
Salad Bowl
Pan with Lid
Casserole with Lid

Cooking Steps

Snijden
1

Breng ruim water aan de kook in een steelpan met deksel voor de eieren. Rasp de gember met een fijne rasp. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Kook de eieren 6 - 8 minuten in de steelpan. Laat de eieren goed schrikken onder koud water en pel ze.

Ei marineren
2

Hak 1/4 van de pikante honingpinda’s fijn. Meng in een kom 1/3 van de aangegeven hoeveelheid gele currykruiden, de fijngehakte pinda’s en 1/2 el water per persoon. Voeg ondertussen de eieren toe aan de kom met het pindamengsel en meng voorzichtig. Dek de kom af met plasticfolie en bewaar apart. Schep af en toe om.

Komkommersalade maken
3

Kook ruim water in een pan met deksel voor de sperziebonen. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd in drie gelijke stukken. Snijd de komkommer in halve plakken. Meng in een saladekom de honing met de witte balsamicoazijn. Roer de komkommer door de dressing, breng op smaak met peper en zout en zet apart.

Sperziebonen en noedels koken
4

Kook de sperziebonen, afgedekt, in 3 - 4 minuten beetgaar. Voeg de verse udonnoedels toe aan de sperziebonen en kook nog 1 minuut. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de gember, rode peper en overige currykruiden 1 - 2 minuten.

Roerbakken
5

Voeg de pindakaas, sojasaus, ketjap en 3 el water per persoon toe aan de pan (zie Tip 1). Zet het vuur hoog en roer goed door elkaar. Voeg dan de sperziebonen en de noedels toe. Roerbak 2 - 3 minuten op middelhoog vuur (zie Tip 2).

Tip 1: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de sojasaus toe. Wie wil kan na het serveren eventueel naar smaak meer toevoegen.

Tip 2: Voeg eventueel nog wat water toe als het geheel te droog lijkt.

Serveren
6

Verdeel de noedels met sperziebonen over de borden. Bestrooi met de overige honingpinda’s en serveer met de curry-eieren en de komkommersalade.