Pittige roerbak met noedels en gemarineerde eieren
Pittige roerbak met noedels en gemarineerde eieren

Pittige roerbak met noedels en gemarineerde eieren

met sperziebonen, honingpinda's en komkommersalade

In dit recept marineer je gekookte eieren in een kruidig sausje van kerrie en honingpinda's. Houd je van extra pittig? Voeg dan nog een schep sambal toe!

Tags:
Veggie
Allergens:
Egg
Peanuts
Wheat
Soy

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time45 minutes
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

1 teaspoon

Fresh ginger

¼ piece

Red chili pepper

2 piece

Egg

(Contains Egg)

10 g

Hot honey peanuts

(Contains Peanuts May be present Sesame, Tree nuts)

½ sachet(s)

Yellow curry spices

100 g

Mie noodles

(Contains Wheat)

100 g

Green beans

½ piece

[Persian] cucumber

1 tube

Peanut butter

(Contains Peanuts May be present Tree nuts)

10 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

Not included in your delivery

½ tablespoon

White balsamic vinegar

1 tablespoon

Sunflower oil

1 tablespoon

[Reduced salt] ketjap manis

½ teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3729 kJ
Calories891 kcal
Fat36.5 g
Saturated Fat8.1 g
Carbohydrate98.1 g
Sugar17.9 g
Dietary Fiber7.9 g
Protein37.9 g
Salt3.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Lidded saucepan
Bowl
Plastic Wrap
Pan
Salad Bowl
Wok or sautépan with lid

Cooking Steps

Snijden
1

Breng ruim water aan de kook in een steelpan met deksel voor de eieren. Rasp de gember met een fijne rasp. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Kook de eieren 6 - 8 minuten in de steelpan. Laat de eieren goed schrikken onder koud water en pel ze.

Eieren marineren
2

Hak 1/4 van de pikante honingpinda’s fijn. Meng in een kom 1/3 van de aangegeven hoeveelheid gele currykruiden, de fijngehakte pinda’s en 1/2 el water per persoon. Voeg de eieren toe aan de kom met het pindamengsel en meng voorzichtig. Dek de kom af met vershoudfolie en bewaar apart. Schep af en toe om.

Komkommersalade maken
3

Breng ruim water aan de kook in een pan voor de sperziebonen en mie noedels. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd in drie gelijke stukken. Snijd de komkommer in halve maantjes. Meng in een saladekom de honing met de witte balsamicoazijn. Roer de komkommer door de dressing, breng op smaak met peper en zout en zet apart.

Smaakmakers bakken
4

Kook de sperziebonen en mie noedels 4 - 5 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen. Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de gember, rode peper en overige currykruiden 1 - 2 minuten.

Roerbakken
5

Voeg de pindakaas, sojasaus, ketjap en 3 el water per persoon toe aan de pan (zie Tip 1). Zet het vuur hoog en roer goed door elkaar. Voeg dan de sperziebonen en de noedels toe. Roerbak 2 - 3 minuten op middelhoog vuur (zie Tip 2).

Tip 1: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de sojasaus en/of ketjap toe. Wie wil kan na het serveren naar smaak meer toevoegen.

Tip 2: Voeg eventueel nog wat water toe als het geheel te droog lijkt.

Serveren
6

Verdeel de noedels met sperziebonen over de borden. Bestrooi met de overige honingpinda’s en serveer met de curryeieren en de komkommersalade.