De rotiplaat is nieuw in je box! Je kunt ervoor kiezen om hem met stukjes kippendij en aardappel te vullen of om hem lekker in de saus te dippen. Eet smakelijk!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Bone-in chicken thigh
150 g
Potatoes
½ piece
Tomato
1 piece
Red onion
1 piece
Garlic
¼ piece
Red chili pepper
1 piece
Egg
1 sachet(s)
Surinamese-style spices
½ piece
[Persian] cucumber
100 g
Haricots verts
1 piece
Roti
(Contains Mustard, Wheat)
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
Sugar
½ tablespoon
Sunflower oil
1 tablespoon
White wine vinegar
250 milliliters
Low sodium vegetable stock
Verwarm de oven voor op 160 graden. Snipper de helft van de rode ui. Snijd de andere helft in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de tomaat in blokjes. Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Verwijder de steelaanzet van de haricot verts en snijd doormidden.
Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.
Wrijf de kippendij in met peper en zout. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Braad de kippendij 2 - 3 minuten per kant. Haal de kip uit de pan en houd apart. Voeg vervolgens de gesnipperde ui, knoflook, rode peper en tomatenblokjes toe aan de pan en bak 1 minuut.
Bereid de bouillon. Voeg de aardappelen, Surinaamse kruiden en bouillon toe aan de hapjespan en kook, afgedekt, 5 minuten. Voeg vervolgens de haricots verts en de kippendij toe en kook, afgedekt, 10 minuten.
Tip: Haricots verts zijn rijk aan kalium, wat bijdraagt aan het behoud van een gezonde bloeddruk. Daarnaast zijn haricot verts rijk aan ijzer en foliumzuur, wat zorgt voor een energiek gevoel.
Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een lepel de zaadlijsten. Snijd in halve maantjes. Voeg de komkommer en rode ui toe aan een kom. Verhit in een steelpan per persoon: 1 el water, 1 el wittewijnazijn en 1/2 el suiker. Haal van het vuur wanneer de suiker opgelost is en giet over de komkommer en rode ui. Breng op smaak met peper en zout. Zet apart en schep regelmatig om.
Breng ruim water aan de kook in een waterkoker. Voeg 1 ei per persoon toe aan de steelpan van het zoetzuur en kook de eieren in 6 - 8 minuten hard. Spoel onder koud water. Pel de eieren. Verwarm de rotiplaat zonder verpakking 3 minuten in de oven.
Verdeel de aardappelen en haricots verts in diepe borden. Schep de saus eroverheen. Leg de kippendij erbovenop. Garneer met het gekookte ei. Serveer met de rotiplaat en de zoetzure komkommer.