Pittige spaghetti met spinazie, kippendijfilet en tomatensalade
Pittige spaghetti met spinazie, kippendijfilet en tomatensalade

Pittige spaghetti met spinazie, kippendijfilet en tomatensalade

Deze spaghetti is fris, kruidig en pittig tegelijk. Daarnaast is de pasta gemakkelijk te bereiden! De frisse tomatensalade krijgt een hete tint door de rode peper en maakt de spaghetti helemaal af!

Allergens:
Celery
Gluten
Egg
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

½ unit

Knoflookteen

¼ unit

Rode peper

1 unit

Tomaat

2 leaves

Vers basilicum

(Contains Celery)

90 g

Volkoren spaghetti

(Contains Gluten)

110 g

Kippendijstukjes

½ teaspoon

Gedroogde oregano

100 g

Spinazie

(May be present Celery)

25 g

Geraspte grana padano

(Contains Egg, Milk)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

½ teaspoon

Wittewijnazijn

1 tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories804 kcal
Energy (kJ)3364 kJ
Fat36 g
Saturated Fat12 g
Carbohydrate70 g
Sugar0 g
Dietary Fiber11 g
Protein45 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Bowl
Wok with Lid
Casserole with Lid

Cooking Steps

1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de spaghetti integrale.

2

Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de tomaat in blokjes en snijd de basilicum fijn.

3

Kook ondertussen de spaghetti, afgedekt, 9 - 10 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af.

4

Meng in een kom de tomaat, 1/3 van de rode peper, basilicum, extra vierge olijfolie en witte wijnazijn. Breng op smaak met peper en zout.

5

Verhit vervolgens de olijfolie in de wok of hapjespan met deksel en fruit de ui, knoflook en overige rode peper 2 minuten op hoog vuur. Voeg de kippendijfiletstukjes en oregano toe en bak 5 minuten mee. Zet het vuur lager en scheur de spinazie klein boven de wok of hapjespan en voeg spaghetti en de helft van de grano padano toe. Verhit nog 1 minuut en breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de spaghetti over de borden, garneer met de overige grana padano en serveer met de tomatensalade.