Dit recept is geïnspireerd op kottu roti. Een Sri Lankaans gerecht waarin de roti (in dit geval chapati) kleingesneden meegaat in de wok.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
¼ bunch
Scallions
3 piece
Garlic
½
Tomato paste
¼ sachet(s)
Red curry spices
g
Vegetable mix with cabbage
200 g
Vegetable mix
1 piece
Egg
20 g
Ginger stir-fry sauce
(Contains Wheat, Sesame, Soy)
10 milliliters
Soy sauce
(Contains Soy, Wheat)
1 piece
Chapati
10 g
Salted peanuts
½ tablespoon
[Plant-based] butter
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
Sunflower oil
Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote wok of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en het witte gedeelte van de bosui toe en roerbak 1 - 2 minuten.
Voeg de tomatenpuree en de rode currykruiden toe en roerbak 1 minuut mee. Voeg de groentemix en 2 el water per persoon toe aan de pan. Schep goed om en bak 7 - 8 minuten, of totdat het water is verdampt en de groenten gaar zijn.
Kluts ondertussen de eieren los in een kom samen met de woksaus met gember en de sojasaus. Gebruik een vork of garde.Hak ondertussen de chapati in fijne reepjes. Schuif de groenten naar de buitenkant van de wok, voeg 1/2 el roomboter per persoon toe en voeg de geklutste eieren toe in het midden van de de wok. Laat kort stollen en meng de eieren onder de groenten.
Tip: Let jij op je zoutinname? Laat de sojasaus dan achterwege en voeg eventueel na het serveren naar smaak een beetje toe.
Voeg de reepjes chapati toe aan de wok, roerbak 2 - 3 minuten en breng op smaak met peper en zout. Hak de pinda's grof. Verdeel de roerbak over de borden en garneer met het groene gedeelte van de bosui en de pinda's.
Tip: Het originele recept van de chapati is speciaal voor HelloFresh aangepast: het bevat nu meer volkoren meel en minder zout. Het resultaat is lekker én voedzaam!