Pittige stamppot van paksoi met spekjes
Pittige stamppot van paksoi met spekjes

Pittige stamppot van paksoi met spekjes

met rode peper, zoetzure komkommer en sesamzaadjes

Paksoi bevat veel foliumzuur - onderdeel van het vitamine B-complex. Deze vitamine is essentieel voor de aanmaak van rode bloedcellen en zorgt voor energie!

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
Allergens:
Sesame
Soy
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

[Persian] cucumber

200 g

Potatoes

225 g

Sweet potato

½ piece

Red chili pepper

1 cm

Fresh ginger

½ piece

Garlic

½ piece

Pak choi

¼ piece

Lime

5 g

Sesame seeds

(Contains Sesame May be present Tree nuts, Peanuts)

50 g

Bacon lardons

5 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

¼ bunch

Scallions

Not included in your delivery

1

[Plant-based] milk

1 tablespoon

White wine vinegar

½ tablespoon

[Plant-based] butter

1 teaspoon

Sugar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories692 kcal
Energy (kJ)2895 kJ
Fat23.8 g
Saturated Fat9.9 g
Carbohydrate94.8 g
Sugar23.2 g
Dietary Fiber15.6 g
Protein20.1 g
Salt2.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Peeler or Cheese Slicer
Salad Bowl
Pan with Lid
Grater
Wok
Slotted Spoon
Potato Masher

Cooking Steps

Zoetzuur maken
1

Snijd of schaaf de komkommer in dunne linten. Meng in een saladekom de suiker en wittewijnazijn en voeg hier de komkommerlinten aan toe. Zet apart. Kook ruim water in een pan met deksel voor de aardappelen en zoete aardappelen. Schil de aardappelen en zoete aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Groenten snijden
2

Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Schil de gember en rasp of snijd fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bosui in dunne ringen en bewaar wat van het groene gedeelte voor de garnering. Snijd het witte en het groene gedeelte van de paksoi klein en bewaar apart van elkaar. Snijd de limoen in partjes.

Spekjes bakken
3

Verhit een wok of hapjespan zonder olie op middelhoog vuur en bak de spekreepjes in 4 - 5 minuten knapperig. Haal de spekjes met een schuimspaan uit de pan en bewaar apart. Laat het bakvet in de pan.

Paksoi bakken
4

Verhit dezelfde wok of hapjespan op middelhoog vuur en fruit het witte gedeelte van de bosui, de knoflook, gember en rode peper 1 - 2 minuten in het bakvet van de spekjes. Voeg daarna het witte gedeelte van de paksoi toe en bak 4 minuten mee. Voeg het groene gedeelte van de paksoi en de sojasaus toe en bak nog 1 minuut mee.

Stamppot maken
5

Stamp de aardappelen en de zoete aardappelen met de aardappelstamper tot een grove puree. Voeg de roomboter en de melk toe om het smeuïg te maken en breng op smaak met peper en zout. Stamp tot slot de gebakken paksoi met de smaakmakers erdoor. 

Serveren
6

Verdeel de stamppot over de borden en garneer met het groene gedeelte van de bosui, de gebakken spekjes en het geroosterde sesamzaad. Serveer met de limoenpartjes. Serveer de zoetzure komkommerlinten naast de stamppot.