Paksoi bevat veel foliumzuur - onderdeel van het vitamine B-complex. Deze vitamine is essentieel voor de aanmaak van rode bloedcellen en zorgt voor energie!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
[Persian] cucumber
200 g
Potatoes
225 g
Sweet potato
½ piece
Red chili pepper
1 teaspoon
Fresh ginger
½ piece
Garlic
½ piece
Pak choi
¼ piece
Lime
5 g
Sesame seeds
(Contains Sesame May be present Tree nuts, Peanuts)
50 g
Bacon lardons
5 milliliters
Soy sauce
(Contains Soy, Wheat)
¼ bunch
Scallions
1
[Plant-based] milk
1 tablespoon
White wine vinegar
1 teaspoon
Sugar
½ tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
Snijd of schaaf de komkommer in dunne linten. Meng in een saladekom de suiker en wittewijnazijn en voeg hier de komkommerlinten aan toe. Zet apart. Kook ruim water in een pan voor de aardappelen en zoete aardappelen. Schil de aardappelen en zoete aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen.
Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Schil de gember en rasp of snijd fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bosui in dunne ringen en bewaar wat van het groene gedeelte voor de garnering. Snijd het witte en het groene gedeelte van de paksoi klein en bewaar apart van elkaar. Snijd de limoen in partjes.
Verhit een wok of hapjespan zonder olie op middelhoog vuur en bak de spekreepjes in 4 - 5 minuten knapperig. Haal de spekjes met een schuimspaan uit de pan en bewaar apart. Laat het bakvet in de pan.
Verhit dezelfde wok of hapjespan op middelhoog vuur en fruit het witte gedeelte van de bosui, de knoflook, gember en rode peper 1 - 2 minuten in het bakvet van de spekjes. Voeg daarna het witte gedeelte van de paksoi toe en bak 4 minuten mee. Voeg het groene gedeelte van de paksoi en de sojasaus toe en bak nog 1 minuut mee.
Stamp de aardappelen en de zoete aardappelen met de aardappelstamper tot een grove puree. Voeg de olijfolie en de melk toe om het smeuïg te maken en breng op smaak met peper en zout (zie Tip). Stamp tot slot de gebakken paksoi met de smaakmakers erdoor.
Tip: Gebruik je liever roomboter dan olijfolie? Gebruik dan dezelfde hoeveelheid.
Verdeel de stamppot over de borden en garneer met het groene gedeelte van de bosui, de gebakken spekjes en het sesamzaad. Serveer met de limoenpartjes. Serveer de zoetzure komkommerlinten naast de stamppot.