Pittige stamppot van paksoi met spekjes
Pittige stamppot van paksoi met spekjes

Pittige stamppot van paksoi met spekjes

met rode peper, zoetzure komkommer en sesamzaadjes

Het voordeel van gember is dat je het lang kunt bewaren. In een afgesloten zakje in de koelkast kun je ongeschilde en ongesneden gember zo’n 3 tot 4 weken bewaren. Je kunt het ook prima invriezen.

Tags:
Extra Veggies
Calorie Smart
Allergens:
Soy
Wheat
Sesame

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

[Persian] cucumber

200 g

Potatoes

225 g

Sweet potato

½ piece

Red chili pepper

1 teaspoon

Fresh ginger

½ piece

Garlic

¼ bunch

Scallions

½ piece

Pak choi

¼ piece

Lime

50 g

Bacon lardons

5 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

½ sachet(s)

Sesame seeds

(Contains Sesame May be present Tree nuts, Peanuts)

Not included in your delivery

1 teaspoon

Sugar

1

[Plant-based] milk

½ tablespoon

Olive oil

1 tablespoon

White wine vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2983 kJ
Calories713 kcal
Fat24.3 g
Saturated Fat6.8 g
Carbohydrate96.5 g
Sugar24.6 g
Dietary Fiber15.9 g
Protein20.2 g
Salt2.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Peeler or Cheese Slicer
Pan
Salad Bowl
Wok or sautépan
Slotted Spoon
Potato Masher

Cooking Steps

Zoetzuur maken
1

Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf dunne linten van de komkommer. Meng in een saladekom de suiker en wittewijnazijn. Voeg hier de komkommerlinten aan toe en zet apart. Breng ruim water aan de kook in een pan voor de aardappelen en zoete aardappel. Schil de aardappelen en zoete aardappel, snijd in gelijke stukken en kook in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen.

Groenten snijden
2

Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Schil de gember en rasp of snijd fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar een klein deel van het groene gedeelte apart ter garnering. Snijd het witte en het groene gedeelte van de paksoi klein en bewaar apart van elkaar. Snijd de limoen in partjes.

Spekreepjes bakken
3

Verhit een wok of hapjespan zonder olie op middelhoog vuur en bak de spekreepjes in 4 - 5 minuten knapperig. Haal de spekreepjes met een schuimspaan uit de pan en bewaar apart. Laat het bakvet in de pan.

Paksoi bakken
4

Verhit dezelfde wok of hapjespan op middelhoog vuur en fruit de bosui, de knoflook, gember en rode peper 1 - 2 minuten in het bakvet van de spekjes. Voeg daarna het witte gedeelte van de paksoi toe en bak 4 minuten mee. Voeg het groene gedeelte van de paksoi en de sojasaus toe en bak nog 1 minuut mee.

Stamppot maken
5

Stamp de aardappelen en de zoete aardappelen met de aardappelstamper tot een grove puree. Voeg de olijfolie en de melk toe om het smeuïg te maken en breng op smaak met peper en zout (zie Tip). Stamp tot slot de gebakken paksoi met de smaakmakers erdoor. 

Tip: Gebruik je liever roomboter dan olijfolie? Gebruik dan dezelfde hoeveelheid.

Serveren
6

Verdeel de stamppot over de borden en garneer met het overige groene gedeelte van de bosui, de gebakken spekjes en het sesamzaad. Serveer met de limoenpartjes. Serveer de zoetzure komkommerlinten naast de stamppot.