Een Amerikaanse klassieker in een Thais jasje: deze burger is op smaak gebracht met ingrediënten uit de Thaise keuken, zoals citroengras en laos. Samen met de friszure limoenmayonaise waan jij je met deze licht pittige burger in oosterse sferen. Voeg daar de zoete bataat en zoute soja aan toe en jouw maaltijd wordt een feestje van verschillende smaken.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
150 g
Zoete aardappel
5 g
Sesamzaad
(Contains Sesame May be present Tree nuts, Peanuts)
1 unit
Mini-hamburgerbol
(Contains Gluten, Milk, Sesame, Lupine May be present Soy, Tree nuts, Egg)
½ unit
Rode ui
½ unit
Paksoi
⅓ unit
Komkommer
1 unit
Half-om-half hamburger met Thaise kruiden
¼ unit
Limoen
25 g
Mayonaise
(Contains Egg, Mustard)
2.5 g
Verse koriander
(May be present Celery)
5 milliliters
Sojasaus
(Contains Gluten, Soy)
1 tablespoon
Olijfolie
1 tablespoon
Wittewijnazijn
2 teaspoon
Suiker
½ tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de zoete aardappel of was grondig en snijd in grove frieten. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier en meng met de helft van de olijfolie en het sesamzaad. Breng op smaak met peper en zout en bak de frieten 25 – 35 minuten in de oven, of tot ze gaar zijn. Schep halverwege om. Leg in de laatste 4 – 5 minuten de mini-hamburgerbollen erbij en rooster mee.
Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen. Verwijder de steelaanzet van de paksoi. Snijd de stelen van de paksoi klein, houd 1 groen blad per persoon apart en snijd de rest van het groen fijn. Bewaar het wit en het groen apart van elkaar. Meng de wittewijnazijn, de suiker, peper en zout in saladekom. Snijd de komkommer in blokjes en meng met het azijnmengsel in de saladekom.
Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de hamburgers 2 – 3 minuten per kant, of tot ze gaar zijn. Pers ondertussen de limoen uit. Meng in een kleine kom 1/2 tl limoensap per persoon met de mayonaise. Voeg eventueel meer sap toe wanneer je van zuur houdt. Snijd de koriander grof.
Verhit de overige olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de rode ui 2 – 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg het wit van de paksoi toe en bak nog 4 – 6 minuten. Voeg vervolgens de fijngesneden groene bladeren en 1 tl sojasaus per persoon toe en roer door tot de bladeren geslonken zijn. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout (let wel op: de sojasaus is al vrij zout).
Besmeer de hamburgerbollen met een laagje limoenmayonaise, beleg met een groen blad van de paksoi en leg daarop de hamburger. Bestrooi met koriander en dek af met de andere helft van het broodje.
Serveer de Thaise burgers met de zoete-aardappelfrietjes, de gewokte paksoi, de komkommer en de overige limoenmayonaise.