Pittige Thaise kipgehaktsalade
Pittige Thaise kipgehaktsalade

Pittige Thaise kipgehaktsalade

Met little gem, pandanrijst en komkommer

In Laos en het noorden van Thailand is deze salade met gekruid gehakt heel populair. Het vlees in dit gerecht is vaak erg pittig en wordt daarom gecombineerd met frisse tegenhangers als sla en komkommer. Traditioneel serveer je er rijst bij en maak je het af met geroosterde pinda's, die zorgen voor een lekkere bite

Allergens:
Peanuts
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Limoen

1.5 unit

Knoflookteen

½ unit

Rode peper

15 g

Gezouten pinda's

(Contains Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)

4 bunch

Verse koriander

(May be present Celery)

1 unit

Little gem

85 g

Pandanrijst

⅓ unit

Komkommer

10 milliliters

Vissaus

(Contains Fish)

110 g

Kipgehakt met Italiaanse kruiden

Not included in your delivery

1 teaspoon

Suiker

2 tablespoon

Wittewijnazijn

2.5 teaspoon

Bruine suiker

1 tablespoon

Zonnebloemolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3343 kJ
Calories799 kcal
Fat32 g
Saturated Fat5.5 g
Carbohydrate92 g
Sugar22.4 g
Dietary Fiber5 g
Protein34 g
Salt2.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Salad Bowl
Small Bowl
Wok

Cooking Steps

snijden
1

Rasp de schil van de limoen met een fijne rasp en pers de limoen uit. Pers de knoflook of snijd fijn en snijd de rode peper fijns. Hak de pinda's en de verse koriander grof. Haal de blaadjes van de little gem los en leg er steeds 2 tot 3 op elkaar, zodat je per persoon 3 slaschuitjes krijgt.

cok
2

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

snijden
3

Snijd ondertussen de komkommer in dunne plakken. Meng in een saladekom de komkommer met de wittewijnazijn en de suiker voor het zoetzuur. Breng op smaak met zout. Schep af en toe om zodat de smaken goed in de komkommer trekken.

mengen
4

Meng ondertussen in een kleine kom de bruine suiker met per persoon 1 el limoensap, 1/2 tl limoenrasp en 2 tl vissaus.

baken
5

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en fruit de knoflook en de rode peper 1 minuut op hoog vuur. Voeg het kipgehakt toe en bak in 2 – 3 minuten los op middelhoog vuur. Meng de limoendressing door het gehakt en bak nog 2 minuten. Voeg de pinda's toe en schep goed om. Breng op smaak met peper en zout.

serveren
6

Verdeel de rijst over de borden. Leg de little gem schuitjes erop en vul ze met het kipgehakt. Schenk de achtergebleven saus over de rijst. Serveer met de zoetzure komkommer en bestrooi met de koriander.