Wist je dat garam masala letterlijk pittig kruidenmengsel betekent in het Hindoestaans?
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
2 piece
Garlic
1 cm
Fresh ginger
80 g
Veggie chicken pieces
25 g
Organic full-fat yogurt
⅓ sachet(s)
Garam Masala
1.5 teaspoon
Ground turmeric
½ piece
Red onion
½ piece
Yellow bell pepper
5 g
Fresh coriander
0.16 sachet(s)
Ground coriander
200 g
Passata
85 g
White long grain rice
75 milliliters
Coconut milk
10 g
Salted peanuts
to taste
Salt and pepper
1.25 tablespoon
Olive oil
Verwarm de oven voor op 220 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp. Leg de vegetarische kipstukjes in een ovenschaal. Voeg de helft van de yoghurt, de helft van de knoflook en de helft van de gember toe aan de ovenschaal. Voeg per persoon: 1 tl kurkuma, 1/2 tl garam masala, 1/4 el olijfolie en een snuf zout toe. Meng goed en zet tot gebruik in de koelkast.
Snipper de rode ui. Snijd de paprika in blokjes. Snijd de koriander grof. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst.
Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de rode ui en paprika 3 - 4 minuten. Voeg de overige gember en knoflook toe en bak 1 minuut. Voeg per persoon: 1/2 tl garam masala, 1/2 tl kurkuma en 1/2 tl gemalen koriander toe en bak 1 minuut. Voeg de passata toe, roer door en laat, afgedekt, 10 - 15 minuten zachtjes koken.
Voeg de rijst toe aan de pan met deksel en kook 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel. Haal ondertussen de vegetarische kipstukjes uit de koelkast en bak 10 minuten in de oven.
Voeg de kokosmelk toe aan de hapjespan. Roer goed door en breng op smaak met peper en zout. Schep de vegetarische kipstukjes erbovenop. Hak de pinda's grof.
Verdeel de rijst over diepe kommen. Schep de vegetarische kip tikka masala erbovenop en garneer met de overige yoghurt, de koriander en de gezouten pinda's.
Tip: Wist je dat de gele paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant die ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.