Pittige vegetarische kip tikka masala
Pittige vegetarische kip tikka masala

Pittige vegetarische kip tikka masala

met rijst, paprika en yoghurt

Wist je dat garam masala letterlijk pittig kruidenmengsel betekent in het Hindoestaans?

Tags:
Veggie

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time40 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

2 piece

Garlic

1 cm

Fresh ginger

80 g

Veggie chicken pieces

25 g

Organic full-fat yogurt

⅓ sachet(s)

Garam Masala

1.5 teaspoon

Ground turmeric

½ piece

Red onion

½ piece

Yellow bell pepper

5 g

Fresh coriander

0.16 sachet(s)

Ground coriander

200 g

Passata

85 g

White long grain rice

75 milliliters

Coconut milk

10 g

Salted peanuts

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

1.25 tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories885 kcal
Energy (kJ)3703 kJ
Fat42 g
Saturated Fat17 g
Carbohydrate91 g
Sugar12 g
Dietary Fiber7 g
Protein31 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Oven Dish
Grater
Pan with Lid
Casserole with Lid

Cooking Steps

Vegetarische kip marineren
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp. Leg de vegetarische kipstukjes in een ovenschaal. Voeg de helft van de yoghurt, de helft van de knoflook en de helft van de gember toe aan de ovenschaal. Voeg per persoon: 1 tl kurkuma, 1/2 tl garam masala, 1/4 el olijfolie en een snuf zout toe. Meng goed en zet tot gebruik in de koelkast.

Snijden
2

Snipper de rode ui. Snijd de paprika in blokjes. Snijd de koriander grof. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst.

Bakken
3

Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de rode ui en paprika 3 - 4 minuten. Voeg de overige gember en knoflook toe en bak 1 minuut. Voeg per persoon: 1/2 tl garam masala, 1/2 tl kurkuma en 1/2 tl gemalen koriander toe en bak 1 minuut. Voeg de passata toe, roer door en laat, afgedekt, 10 - 15 minuten zachtjes koken.

Rijst koken
4

Voeg de rijst toe aan de pan met deksel en kook 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel. Haal ondertussen de vegetarische kipstukjes uit de koelkast en bak 10 minuten in de oven.

Saus afmaken
5

Voeg de kokosmelk toe aan de hapjespan. Roer goed door en breng op smaak met peper en zout. Schep de vegetarische kipstukjes erbovenop. Hak de pinda's grof.

Serveren
6

Verdeel de rijst over diepe kommen. Schep de vegetarische kip tikka masala erbovenop en garneer met de overige yoghurt, de koriander en de gezouten pinda's.

Tip: Wist je dat de gele paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant die ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.