De pizzabodem die je vandaag belegt bestaat voor 45% uit bloemkool. Zo kun je genieten van je pizza zonder zorgen over de hoeveelheid groente die je binnenkrijgt!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Courgette
½ piece
Red onion
65 g
Mushrooms
25 g
Green pesto
25 g
Organic crème fraîche
25 g
Grated mature cheese
1 piece
Magioni - Cauliflower pizza base
to taste
Salt and pepper
1 tablespoon
Olive oil
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de courgette in dunne plakken en de rode ui in dunne halve ringen. Halveer de champignons en snijd eventuele grote champignons in kwarten.
Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de champignons 3 - 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout, haal de champignons uit de pan en bewaar apart. Verhit de overige olijfolie in dezelfde koekenpan op hoog vuur en bak de courgette 4 - 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Meng ondertussen in een kom de helft van de groene pesto met de crème fraîche en 3/4 van de geraspte kaas. Breng op smaak met peper en zout. Leg de bloemkool pizzabodems op een bakplaat met bakpapier en smeer ze in met de saus.
Verdeel de courgette, rode ui, champignons en overige geraspte kaas over de bloemkool pizzabodems. Bak de pizza's 8 - 10 minuten in de oven.
Tip: Weetje: Courgette behoort tot de vruchtgroenten zoals komkommer, pompoen en tomaat. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?
Haal de pizza's uit de oven na de aangegeven baktijd. Besprenkel met de overige pesto.
Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Laat het besprenkelen met de overige pesto dan achterwege. Gebruik de pesto de volgende dag in een soep of op een broodje.
Snijd de pizza's in stukken en verdeel over de borden.