Pizza bianco met bloemkoolbodem
Pizza bianco met bloemkoolbodem

Pizza bianco met bloemkoolbodem

met courgette, champignons en pesto

De pizzabodem die je vandaag belegt bestaat voor 45% uit bloemkool. Zo kun je genieten van je pizza zonder zorgen over de hoeveelheid groente die je binnenkrijgt!

Tags:
Veggie

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Courgette

½ piece

Red onion

65 g

Mushrooms

25 g

Green pesto

25 g

Organic crème fraîche

25 g

Grated mature cheese

1 piece

Magioni - Cauliflower pizza base

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

1 tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories844 kcal
Energy (kJ)3532 kJ
Fat41 g
Saturated Fat14 g
Carbohydrate89 g
Sugar11 g
Dietary Fiber3.3 g
Protein26 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Bowl
Baking Sheet with Baking Paper

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de courgette in dunne plakken en de rode ui in dunne halve ringen. Halveer de champignons en snijd eventuele grote champignons in kwarten.

Bakken
2

Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de champignons 3 - 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout, haal de champignons uit de pan en bewaar apart. Verhit de overige olijfolie in dezelfde koekenpan op hoog vuur en bak de courgette 4 - 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Mengen
3

Meng ondertussen in een kom de helft van de groene pesto met de crème fraîche en 3/4 van de geraspte kaas. Breng op smaak met peper en zout. Leg de bloemkool pizzabodems op een bakplaat met bakpapier en smeer ze in met de saus.

Pizza's bakken
4

Verdeel de courgette, rode ui, champignons en overige geraspte kaas over de bloemkool pizzabodems. Bak de pizza's 8 - 10 minuten in de oven.

Tip: Weetje: Courgette behoort tot de vruchtgroenten zoals komkommer, pompoen en tomaat. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?

Pizza's afmaken
5

Haal de pizza's uit de oven na de aangegeven baktijd. Besprenkel met de overige pesto.

Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Laat het besprenkelen met de overige pesto dan achterwege. Gebruik de pesto de volgende dag in een soep of op een broodje.

Serveren
6

Snijd de pizza's in stukken en verdeel over de borden.