Wist je dat 'pesto' letterlijk 'gestampt' betekend? Doordat deze traditioneel wordt bereid in een vijzel.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Courgette
½ piece
Onion
65 g
Mushrooms
20 g
Green pesto
(Contains Cashews, Milk May be present Peanuts, Tree nuts)
25 g
Organic crème fraîche
(Contains Milk)
25 g
Grated mature cheese
(Contains Milk)
½ roll(s)
Puff pastry
(Contains Wheat May be present Milk)
½ tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de courgette in dunne plakken en de ui in dunne halve ringen. Snijd de champignons in plakjes.
Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de champignons 3 - 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout, haal de champignons uit de pan en bewaar apart. Verhit de overige olijfolie in dezelfde koekenpan op hoog vuur en bak de courgette 4 - 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Meng ondertussen in een kom de helft van de groene pesto met de crème fraîche en 3/4 van de geraspte kaas. Breng op smaak met peper en zout. Rol het bladerdeeg uit over een bakplaat met bakpapier, prik met een vork gaatjes in de bodem en besmeer met de witte saus. Bak de pizza 10 minuten in de oven.
Verdeel de courgette, ui, champignons en overige geraspte kaas over het bladerdeeg. Bak de pizza nog 10 - 15 minuten in de oven.
Weetje: Courgette behoort tot de vruchtgroenten, net als komkommer, pompoen en tomaat. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?
Haal de pizza uit de oven. Besprenkel met de overige pesto (zie Tip).
Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Laat het besprenkelen met de overige pesto dan achterwege. De overige pesto kan je de volgende dag gebruiken in een salade of op een broodje.
Snijd de pizza in stukken en verdeel over de borden.